Χάρη σε ορισμένους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler (Mercedes-Benz, Smart), η εταιρεία Volocopter έλαβε χρηματοδότηση $30 εκατομμυρίων.

Η συμβολή της αυτοκινητοβιομηχανίας μπορεί να βοηθήσει την μικρή εταιρεία να παραμείνει εντός του χρονοδιαγράμματος και να συνεχίσει κανονικά με τα φιλόδοξα σχέδια της, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα σχέδια της για να κυκλοφορήσει τα πρώτα της αυτόνομα ηλεκτρικά αεροταξί το επόμενο έτος. Εδώ και αρκετά χρόνια, η εταιρεία Volocopter εργάζεται πάνω στη δημιουργία ενός προσωπικού συστήματος αερομεταφοράς, πραγματοποιώντας μάλιστα τη πρώτη επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση του αεροταξί της τη περασμένη χρονιά.

 

Τον Απρίλιο, η εταιρεία ανακοίνωσε το νεότερο μοντέλο της, ένα ηλεκτρικό αεροσκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης που ονομάζεται Volocopter 2X (για να το δοκιμάσει κάποιος κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών πτήσεων δεν είχε παρά να δείξει την άδεια πιλότου τύπου Sport Pilot License).

 

 

Η κατασκευάστρια εταιρεία σε συνεργασία με το Ντουμπάι, θα πραγματοποιήσει τις πρώτες επιδείξεις της αυτόνομης έκδοσης του αεροταξί της μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2017. Το Ντουμπάι είναι ίσως το καλύτερο μέρος για την διεξαγωγή των δοκιμαστικών πτήσεων της αυτόνομης έκδοσης του Volocopter, δεδομένου ότι η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σχεδιάζει το 25% των μεταφορών να πραγματοποιείται μέσω αυτόνομων οχημάτων μέχρι το έτος 2030.

 

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Daimler είναι ο τέλειος χρηματοδότης. Στην ανακοίνωση για την χρηματοδότησής της, η εταιρεία Volocopter δήλωσε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες “ενδιαφέρονται έντονα για τις μεταφορές του μέλλοντος” όπως είναι η αυτόνομη οδήγηση ή η ηλεκτροκίνηση. “Επομένως η Daimler είναι ένας πολύτιμος στρατηγικός συνεργάτης” κατέληξε η εταιρεία στην ανακοίνωση της.

 

 

Link.png Site: Engadget