Οι Ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν ξεκινήσει να επενδύουν όλο και περισσότερο στα πράσινα οχήματα. Η Audi αποκάλυψε ότι θα κυκλοφορήσει τουλάχιστον τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως στο 2020 ενώ η Porsche ανακοίνωσε 400 νέες θέσεις εργασίας για να εξασφαλίσει ότι η Model Ε θα γίνει πραγματικότητα.

Πρόσφατα, η Daimler αποκάλυψε το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα, που απευθύνεται στους επαγγελματίες, το Mercedes-Benz Urban eTruck.

 

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα, το eTruck είναι σχεδόν αθόρυβο, ειδικά αν συγκριθεί ένα τυπικό φορτηγό που χρησιμοποιεί πετρέλαιο για καύσιμο. Με ωφέλιμο φορτίο 26 τόνων, το τριαξονικό βαρέως τύπου που βασίζεται στο Antos σχεδιάστηκε για μετακινήσεις εντός της πόλης, κερδίζοντας τον τίτλο του πρώτου ηλεκτρικού φορτηγού στον κόσμο, έναν τίτλο που θα ήθελε πολύ η Tesla, μετά την αποκάλυψη ότι ετοιμάζει το δικό της ημι-φορτηγό.

 

Το Urban eTruck έχει μηδενική κατανάλωση καυσίμου και μηδενικές βεβαίως εκπομπές ρύπων. Τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που δίνουν κίνηση στον πίσω άξονα προσφέροντας στο όχημα ισχύ 335 ίππων και ροπή που ξεπερνάει τα 1100Nm. Φυσικά, εξοπλίζεται με ένα σετ μπαταριών ιόντων λιθίου 212KWh, που είναι προστατευμένες για την περίπτωση ατυχήματος και οι οποίες προσφέρουν στο όχημα αυτονομία να βρίσκεται κοντά στα 220 χιλιόμετρα.

 

Σύμφωνα με την Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν σε λιγότερο από 3 ώρες χρησιμοποιώντας τον ταχυφορτιστή CCS 100kW. Η Mercedes-Benz στοχεύει να ξεκινήσει την παραγωγή του eTruck στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

 

 

Link.png Site: Engadget