Πριν λίγο καιρό, η Volkswagen αποκάλυψε το roadmap της για τα ηλεκτρικά οχήματα, υποσχόμενη σχεδόν τριακόσια μοντέλα με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων μέχρι το 2030.

Αν και αναμφισβήτητα, η απομάκρυνση της εταιρείας από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι μία εξαιρετικά καλή από άποψη δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ κίνηση μετά το σκάνδαλο “Dieselgate» και τη παραποίηση των στοιχείων εκπομπής ρύπων, πρόκειται και για μία ουσιαστική κίνηση για το μέλλον της εταιρείας, αφού δεν είναι η πρώτη που δεσμεύεται να κατασκευάσει ένα ολόκληρο στόλο από ηλεκτρικά οχήματα.

 

Ως μία ακόμη καλή κίνηση μάρκετινγκ λαμβάνεται και η απόφαση του Γερμανικού κολοσσού να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο για να “κατακτήσει” το θρυλικό Pikes Peak του Colorado. H Volkswagen επιστρέφει στην θρυλική ανάβαση σε μία προσπάθεια να καταρρίψει το ρεκόρ των

που σημείωσε o Rhys Millen το 2016 με το e0 PP100 και γιατί όχι και του Sébastien Loeb, (
) που σημείωσε το 2013 με το Peugeot 208 T16 Pikes Peak. Η πίστα Pikes Peak International Hill Climb έχει μήκος 19,99 χλμ. με την ανάβαση να ξεκινάει από υψόμετρο 1440 μ. και ο τερματισμός να βρίσκεται σε υψόμετρο 4,3 χλμ. Για την κατασκευή του AWD (All-Wheel Drive) ηλεκτρικού αγωνιστικού αυτοκινήτου, η Volkswagen βρίσκεται σε συνεργασία με το τεχνικό τμήμα της (Technical Development) στο Wolfsburg.

 

“Η ανάβαση του Pikes Peak είναι ένας από τους γνωστότερους αγώνες αυτοκινήτου παγκοσμίως. Αποτελεί μια τεράστια πρόκληση και επομένως είναι απολύτως κατάλληλη για να αποδείξουμε τις δυνατότητες των επερχόμενων τεχνολογιών μας" δήλωσε ο Frank Welsch, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen στο σχετικό δελτίο τύπου."Το αυτοκίνητό μας θα είναι εξοπλισμένο με πρωτοποριακή τεχνολογία μπαταριών και κινητήρων. Η ακραία δοκιμή αντοχής του Pikes Peak θα αποφέρει σημαντικά ευρήματα που θα ωφελήσουν τη μελλοντική ανάπτυξη και θα προβάλει τα προϊόντα μας και τις τεχνολογίες τους” συμπλήρωσε.

 

Για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί ο οδηγός ενώ δεν γνωρίζουμε και αρκετές λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο, την ισχύ του κ.λπ. Μέχρι τις 24 Ιουνίου του 2018 ωστόσο θα έχουμε μάθει.

Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε τη βραβευμένη ταινία μικρού μήκους του Jean Louis Mourey, στην οποία βλέπουμε τον Φινλανδό οδηγό αγώνων Ari Vatanen να κάνει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ σε μία ανάβαση που κόβει την ανάσα στο τιμόνι ενός τροποποιημένου Peugeot 405 Turbo 16.

 

 

Link.png Site: Engadget