Μπορεί η Tesla να ανακοίνωσε ότι ο οδηγός ενός αυτοκινήτου της εταιρείας θα μπορεί να καλεί το αυτοκίνητο του από την θέση παρκαρίσματος, ωστόσο από ότι φαίνεται η γνωστή εταιρεία έχει πολύ μεγαλύτερες φιλοδοξίες.

Το χαρακτηριστικό λοιπόν “Summon”, το οποίο ανακοίνωσε η εταιρεία παράλληλα με το Model S, σύμφωνα με τον CEO της Tesla, Elon Musk θα μπορεί να λειτουργεί οπουδήποτε μέσα σε περίπου δύο χρόνια ή κάπου κοντά στο 2018.

 

Όπως το θέτει, ο ιδιοκτήτης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Tesla, θα μπορούσε να ζητήσει από το ηλεκτρικό όχημα του που βρίσκεται στην Ν. Υόρκη, να τον συναντήσει στο… Λος Άντζελες, αν βεβαίως θα μπορούσε να περιμένει τουλάχιστον δύο μέρες μέχρι να φτάσει. Οι αυτόματοι φορτιστές που μοιάζει με μηχανικά φίδια, θα μπορούσαν να κρατούν τις μπαταρίες του οχήματος “γεμάτες” κατά την διάρκεια της διαδρομής.

 

Πάντως, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο πιθανότατα θα αντιμετωπίσει πολλά και μεγάλα εμπόδια –απαιτείται να ψηφιστεί σχετική νομοθεσία, χρειάζεται πολιτική βούληση κ.ά- οπότε το πιθανότερο είναι η Tesla να μην μπορέσει να το βάλει σε εφαρμογή τόσο γρήγορα τουλάχιστον. Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, υπάρχουν μόλις μία ή δύο πολιτείες που επιτρέπουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα σε κάθε μορφή τους, και εδώ μιλάμε για αυτοκίνητα που θα κινούνται από μόνα τους, με τους ιδιοκτήτες να βρίσκονται πιθανότατα σε άλλη πολιτεία.

 

Link.png Site: Engadget