Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Chevrolet, το Bolt που παρουσιάστηκε στη CES τον περασμένο Ιανουάριο, θα έχει τελικά αυτονομία 280 μιλίων ή 380 χλμ ανά φόρτιση όπως ανακοίνωσε σήμερα η αυτοκινητοβιομηχανία.

Το Bolt είναι η απάντηση της Chevrolet στο Model 3 της Tesla στην κατηγορία των προσιτά οικονομικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τιμή που κυμαίνεται μεταξύ 35-40.000 δολαρίων. Με 200 άλογα και μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 60kWh, το Chevrolet Bolt θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στις αρχές του επόμενου χρόνου ενώ στην Ευρώπη θα κυκλοφορήσει με το σήμα της Opel και με την ονομασία Ampera-e.

 

Πάντως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες αναμένεται τους επόμενους μήνες να εντείνουν τις προσπάθειες τους στο συγκεκριμένο χώρο με ανακοινώσεις νέων μοντέλων, πολλές από τις οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν τον Οκτώβρη στην έκθεση Paris Auto Show. Η Volkswagen είναι μία από αυτές τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ η πρόταση της Ford δε θα αργήσει να έρθει. Η γερμανική BMW προχώρησε πρόσφατα σε εσωτερική αναδιοργάνωση, και αναμένεται να κυκλοφορήσει αρκετά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο τα επόμενα χρόνια.

 

Link.png Site: Chevrolet
Link.png Site: engadget