Το σκηνικό μίας αστικής περιοχής έκτασης περίπου 356 στρεμμάτων θα δημιουργηθεί στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το Business Korea, για τη δοκιμή αυτόνομων οχημάτων. Η εγκατάσταση, που θα ονομαστεί K-City, θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει τον επόμενο Οκτώβριο.

Η K-City έχει σχεδιασθεί ώστε να αντιγράφει τις οδικές συνθήκες που επικρατούν σε μία πραγματική πόλη, διαθέτοντας λεωφορειολωρίδες, δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και ειδικές ζώνες για το πάρκινγκ αυτόνομων οχημάτων. Θα είναι η μεγαλύτερη ανάλογη εγκατάσταση δοκιμών στον κόσμο, αφού η αμέσως επόμενη είναι η 129,5 στρεμμάτων MCity στο πανεπιστήμιο του Michigan.

 

Η συγκεκριμένη περιοχή δοκιμών θα δώσει την ευκαιρία σε νοτιοκορεατικές εταιρείες να προσαρμόσουν ακόμη περισσότερο τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης σε ρεαλιστικές συνθήκες, χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε χρονοβόρες διαδικασίες αδειοδότησης για τη χρήση των οχημάτων τους σε δημόσιους δρόμους.

 

Η χώρα έχει δημοσιοποιήσει τα σχέδιά της για την κυκλοφορία από το 2020 αυτόνομων οχημάτων Κατηγορίας 3, τα οποία δηλαδή θα πλοηγούνται ως επί το πλείστον χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

 

Link.png Site: Mashable