Σύστημα Τηλεματικής που θα ενημερώνει τους επιβάτες για τον ακριβή χρόνο διέλευσης των λεωφορείων και τρόλεϊ θα εφαρμόσει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ), μετά το πράσινο φως που δόθηκε για την έναρξη της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας.

Οι επιβάτες θα μπορούν να βλέπουν τον χρόνο διέλευσης των οχημάτων σε φωτεινό πίνακα σε κάθε στάση αλλά και στο κινητό τηλέφωνο ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους.

 

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά την εγκατάσταση δικτύου 1000 «έξυπνων» στάσεων σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ, αλλά και τη δημιουργία κέντρου ελέγχου από όπου θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η λειτουργική κατάσταση του συστήματος συγκοινωνιών και θα γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και βελτιστοποίηση του συγκοινωνιακού έργου.

 

Το έργο αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ και της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Στην σχετική ανακοίνωση δεν αναφέρεται κάποιος εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης του έργου.

 

Παράλληλα, το Υπουργείο προωθεί προς δημοπράτηση το έργο υλοποίησης του «ηλεκτρονικού εισιτηρίου» σε όλα τα μέσα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης του ΟΑΣΑ. Πρόκειται για ένα αυτόματο σύστημα συλλογής των εισιτηρίων, μέσω του οποίου το Υπουργείο φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης και της πλαστογράφησης εισιτηρίων.

 

Link.png Site: http://government.gov.gr/2010/12/16/4404/'>government.gov.gr