Η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στην πολιτική δωρεάν φόρτισης των αυτοκινήτων της. Συγκεκριμένα όποιος προχωρήσει σε παραγγελία ενός νέου Tesla αυτοκινήτου από 1.1.2017, δε θα έχει πλέον απεριόριστη πρόσβαση στο δίκτυο σταθμών φόρτισης της Tesla.

Η εταιρία ξεκίνησε να αναπτύσσει τους σταθμούς φόρτισής της πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, προσφέροντας δωρεάν απεριόριστη πρόσβαση στους ιδιοκτήτες των Model S και Model X. Ωστόσο, η Tesla ανακοίνωσε πως από το επόμενο έτος όλα τα καινούργια αυτοκίνητα, αυτά που θα αγοραστούν από την 1η Ιανουαρίου, θα μπορούν να καταναλώνουν κάθε χρόνο 400 κιλοβατώρες δωρεάν, κάτι που σημαίνει πως θα μπορούν να διανύουν περίπου 1610 χιλιόμετρα χωρείς κάποια χρέωση. Μετά από τη συμπλήρωση του συγκεκριμένου ορίου, το κόστος επαναφόρτισης θα επιβαρύνει αποκλειστικά τους ιδιοκτήτες.

 

Ο ιδρυτής και CEO της Tesla,Elon Musk, είχε τονίσει παλαιότερα πως το δίκτυο των σταθμών φόρτισης υπάρχει για να καλύπτει μακρινές διαδρομές και όχι καθημερινές επαναφορτίσεις. Επίσης, ο Musk έχει ανακοινώσει ότι οι ιδιοκτήτες του Model 3, του νέου αυτοκινήτου της Tesla, του πιο οικονομικά προσιτού αυτοκινήτου της εταιρείας το οποίο θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη του 2017 με κόστος περίπου 35.000 δολαρίων, δεν θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στους σταθμούς φόρτισης.

 

Link.png Site: VentureBeat