Καθώς τα κινητά τηλέφωνα βοηθούν τους χρήστες να συνδέονται με όλο και περισσότερες υπηρεσίες messaging, navigation και streaming, είναι λογικό να θέλουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες και στο σύστημα infotainment του αυτοκινήτου τους. Δυστυχώς, δεν υποστηρίζει κάθε αυτοκίνητο τις πλατφόρμες Android Auto και Apple CarPlay απευθείας από το εργοστάσιο.

Η Sony έχει πάντως την λύση. Πρόκειται για το σύστημα XAV-AX100, το οποίο υποστηρίζει και τα δύο πρότυπα και συνδέεται με τις συσκευές του χρήστη μέσω Bluetooth. Ο αγοραστής επίσης του XAV-AX100 δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την συμβατότητα του συστήματος με τις συσκευές του αν αλλάζει συχνά κινητό από iOS σε Android ή το αντίθετο.

 

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες του Android θα είναι σε θέση να ακούν τα SMS και τα μηνύματα τους στο WhatsApp, να υπαγορεύουν τις απαντήσεις τους, να χρησιμοποιήσουν τα Google Maps για πλοήγηση ενώ οι χρήστες iPhone θα μπορούν να χρησιμοποιούν την Siri, το iMessage και τους Apple Maps. Το XAV-AX100 διαθέτει οθόνη 6,4 ιντσών και υποστηρίζει κάμερα οπισθοπορείας.

 

Το κόστος του συστήματος είναι $499, και ενδεχομένως έχουμε να κάνουμε με το φθηνότερο aftermarket σύστημα Android Auto ή Apple CarPlay που υπάρχει στην αγορά σήμερα. Το σύστημα της Sony θα ξεκινήσει να πωλείται από τον Νοέμβριο.

 

Link.png Site: TheNextWeb