Μετά το δυστύχημα στην Αριζόνα με θύμα μια γυναίκα, το οποίο προκάλεσε ένα αυτοκινούμενο όχημα της Uber, η Toyota ανέστειλε το πρόγραμμα για τα αυτόνομα οχήματά της.

Τώρα, ετοιμάζεται να ξεκινήσει ξανά τις δοκιμές, κατασκευάζοντας γι’ αυτό τον σκοπό μια μεγάλη εγκατάσταση στο Μίσιγκαν. Η διαμόρφωση της κλειστής πίστας δοκιμών ανακοινώθηκε την Πέμπτη και θα ανοίξει τον Οκτώβριο. Βρίσκεται κοντά στο Τεχνολογικό Πάρκο της λίμνης Οτάβα.

Η πίστα διαστάσεων 240 στρεμμάτων θα δώσει στην Toyota τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει δοκιμές σε οριακές συνθήκες, που θα ήταν επικίνδυνες στο δημόσιο οδικό δίκτυο. Στις εγκαταστάσεις θα υπάρχει προσομοίωση με ειδικές κατασκευές των δρόμων των πόλεων, ολισθηρών οδοστρωμάτων, καθώς και λεωφόρων ταχείας κυκλοφορίας (με ράμπες εισόδου και εξόδου), ώστε να αποδειχθεί εάν η αυτοκίνηση ασφαλής.

Την ίδια ώρα, η Uber έχει σταματήσει τη χρήση αυτόνομων οχημάτων, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η ομοσπονδιακή έρευνα για τις αιτίες του δυστυχήματος. Το Μάρτιο, εκπρόσωπος της Toyota δήλωσε στο Bloomberg δήλωσε ότι το δυστύχημα επηρέασε τις δοκιμές, προκαλώντας την αναστολή τους.

Mashable