Η Volkswagen ξόδεψε χρόνια προσπαθώντας να κάνει στην Αμερική τους πετρελαιοκινητήρες τόσο μεγάλους, όσο ήταν στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές. Στην συνέχεια πιάστηκε να εξαπατάει τις ρυθμιστικές αρχές και τους κανονισμούς.

Ανάμεσα σε σκάνδαλα, πρόστιμα και αγωγές, η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να χαράξει μία νέα πορεία, και το σύμβολο για το ηλεκτρικό της μέλλον ονομάζεται Volkswagen I.D.

 

Μάλιστα, το όχημα που βλέπετε στις εικόνες –φανταζόμαστε με αρκετές αλλαγές σε σημεία, αν και η εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν πολλά- πρόκειται να κυκλοφορήσει στους δρόμους παράλληλα με το Volkswagen Golf το 2020. Πέντε χρόνια μετά, η εταιρεία υπόσχεται λειτουργία πλήρους αυτόνομης οδήγησης.

 

Το I.D. θα βασιστεί στην νέα πλατφόρμα του Γερμανού κατασκευαστή Modular Electric Drive Kit (MEB), όπως επέδειξε με το microbus concept BUDD-e στην έκθεση CES. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε και πολλές λεπτομέρειες για το all-electric drivetrain του I.D. των 125kW. Η αυτονομία του οχήματος, σύμφωνα με την Volkswagen θα βρίσκεται μεταξύ 400 και 600 χιλιομέτρων με μία φόρτιση, ενώ όπως έχει υποσχεθεί στο παρελθόν η εταιρεία, από την συγκεκριμένη αρχιτεκτονική μπορούμε να περιμένουμε 15λεπτες φορτίσεις.

 


gallery_286955_3375_36388.jpg

 


Το I.D. είναι από ότι φαίνεται το ηλεκτρικό μέλλον της Volkswagen, η οποία επιθυμεί να έχει πουλήσει ως το 2025 περίπου ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα.

 

Link.png Site: Jalopnik
Link.png Site: SlashGear