Η εταιρεία Fisker έδειξε για πρώτη φορά μέρος της εμφάνισης του επερχόμενου Ronin, του οχήματος που όπως ισχυρίζεται η αυτοκινητοβιομηχανία θα προσφέρει τη μεγαλύτερη εμβέλεια από κάθε άλλο ηλεκτρικό όχημα παραγωγής.

Πρόσφατα, έκανε την εμφάνιση του ένα render του τετραθέσιου convertible στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Στην εικόνα φαίνεται το Ronin από μπροστά και υπό γωνία με τη φωτιζόμενη λωρίδα γεμάτη LEDs να διατρέχει οριζοντίως το μπροστινό τμήμα, στο οποίο δεν μοιάζει να υπάρχει κάποια μάσκα, αν και ο εμπρόσθιος προφυλακτήρας, όπως επισημαίνει και το Autoblog μοιάζει να διαθέτει κάποιους αεραγωγούς. Το Ronin είναι αρκετά χαμηλωμένο, με αρκετά μεγάλους τροχούς και διαθέτει μπροστινές διεδρικές πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω -που θυμίζουν την κίνηση των φτερών της πεταλούδας. Επί του παρόντος δεν γνωρίζουμε τον τρόπο που ανοίγουν οι πίσω πόρτες.

Ο Henrik Fisker, ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας είχε δηλώσεις στις αρχές της χρονιάς ότι το Ronin θα είχε εμβέλεια άνω των 1.050 χλμ. (660 miles, υπό το πρότυπο δοκιμών WLPT που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη). Η εμβέλεια EPA (το Αμερικάνικο πρότυπο) αναμένεται να είναι μικρότερη, ωστόσο σε κάθε περίπτωση, ο ιδιοκτήτης ενός Ronin θα μπορεί να καλύψει πολύ μεγάλη απόσταση προτού χρειαστεί να το επαναφορτίσει. Η εταιρεία σκοπεύει ένα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο -που δεν θα απέχει παρά ελάχιστα από το μοντέλο παραγωγής- τον Αύγουστο του 2023. Το Ronin, αν όλα πάνε καλά με τον σχεδιασμό της εταιρείας αναμένεται να μπει σε παραγωγή μέσα στο 2024 με την αρχική τιμή να ξεκινά λίγο κάτω από τα… $200.000.

Να αναφέρουμε ότι η εταιρεία ξεκίνησε να δέχεται κρατήσεις για το πενταθέσιο μοντέλο Pear που επίσης φιλοδοξεί να ξεκινήσει να παράγει μέσα στο 2024. Το συγκεκριμένο όχημα θα στοιχίζει από $29.900 χωρίς να υπολογίζονται οι κρατικές επιδοτήσεις κ.λπ. Τον περασμένο μήνα, ξεκίνησε η παραγωγή του SUV της εταιρείας, του Ocean. H εταιρεία Fisker αυξάνει σιγά, αλλά σταθερά την παραγωγή του μοντέλου και φιλοδοξεί του χρόνου να είναι σε θέση να παράγει περίπου 42.400 μονάδες.