Ταυτόχρονα με το πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV, η εταιρία παρουσίασε και μία τεχνολογία που βοηθά τον οδηγό να έχει καλύτερη επίγνωση των αντικειμένων που βρίσκονται γύρω από το αυτοκίνητο. 

Η Honda μας άφησε να ρίξουμε μία μικρή ματιά σε ένα από τα μελλοντικά της ηλεκτρικά SUV οχήματα, ή τουλάχιστον το αρχικό concept, το οποίο εμφανώς θα είναι μεγαλύτερο από το μοντέλο E, το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μάλιστα θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα. Το νέο SUV E:concept της Honda είναι ασυνήθιστα για την κατηγορία δίπορτο, μοντέλο το οποίο ενδεχομένως μας δείχνει και την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει η μελλοντική παραγωγή EV οχημάτων της εταιρίας.

Ταυτόχρονα με το concept, η Honda αναφέρει πως το αυτοκίνητο θα περιλαμβάνει και μία τεχνολογία τύπου ADAS (Advanced Driver-Assistance System). Αυτή η τεχνολογία θα χρησιμοποιεί ένα ραντάρ 360 μοιρών και μία ευρυγώνια κάμερα που θα βρίσκεται στο εμπρόσθιο τμήμα του αυτοκινήτου, με την οποία ο οδηγός θα έχει καλύτερη περιφερειακή όραση που θα έχει ως αποτέλεσμα και καλύτερη επίγνωση των αντικειμένων που βρίσκονται γύρω του. Επίσης, το SUV:E θα διαθέτει και την επόμενης γενιάς έκδοση της πλατφόρμας Honda Connect, συμπεριλαμβανομένου ενός AI βοηθού, πληθώρα λειτουργιών για το smartphone αλλά και δυνατότητα ενημερώσεων over-the-air.

Η Honda παραμένει σιωπηλή αυτό το διάστημα αναφορικά με τις προδιαγραφές, τις ημερομηνίες κυκλοφορίας και τις τιμές του νέου μοντέλου, αλλά λέει ότι το SUV:E θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα προορίζεται για την Κίνα. Ωστόσο, δεν καθιστά σαφές αν το συγκεκριμένο μοντέλο θα περιοριστεί σε μία αγορά και μόνο. Αν και η δίθυρη έκδοση φαντάζει ένα δύσκολο εγχείρημα να προσεγγίσει οδηγούς που προτιμούν τα SUV, ενδεχομένως μία τετράθυρη έκδοση να ήταν πιο ελκυστική.

Η Honda έχει ήδη δεσμευτεί να κυκλοφορήσει δύο νέα ηλεκτρικά οχήματα στη Βόρεια Αμερική χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα της GM για το έτος 2024. Αν και αυτά τα δύο μοντέλα ενδεχομένως δεν συνδέονται με το SUV concept, κατά πάσα πιθανότητα αυτό μας δείχνει τη γλώσσα σχεδιασμού για τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας.

  • Like 1
  • Haha 1