Η Tesla ξεκίνησε να παραδίδει το νέο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της "Model 3" στην Ευρώπη, όμως οι πελάτες που παρήγγειλαν το έξτρα σύστημα αυτόματου πιλότου, βρέθηκαν προ δυσάρεστης έκπληξης.

Συγκεκριμένα, το σύστημα αυτόματου πιλότου απενεργοποιήθηκε προσωρινά, καθώς εκκρεμεί η έγκριση από τον RDW, το αρμόδιο όργανο μεταφορών της Ολλανδίας. Τον περασμένο μήνα, η Tesla ανακοίνωσε ότι έλαβε ειδική έγκριση για το Model 3 στην Ευρώπη, κάτι που σημαίνει ότι το όχημα πήρε το πράσινο φως από τους ευρωπαϊκούς φορείς, όσον αφορά την πώληση του στην Γηραιά Ήπειρο. Όμως, εκπρόσωπος του RDW δήλωσε ότι το ο αυτόματος πιλότος δεν εγκρίθηκε, παρότι η εταιρία συνεχίζει να διαθέτει κανονικά τα Model S και X, με το Autopilot ως επιλογή.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Tesla, το σύστημα αυτόματου πιλότου αναμένεται να ενεργοποιηθεί πανευρωπαϊκά από την επόμενη εβδομάδα. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι έχει προβεί σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους, αλλά η αίτηση πιστοποίησης του συστήματος βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία, με τον RDW να αρνείται να προβεί σε κάποιο σχόλιο αναφορικά με την εξέλιξη της διαδικασίας. Η Tesla επέτρεπε στους αγοραστές να επιλέξουν το προαιρετικό σύστημα αξίας $6000, μέχρι και την Πέμπτη, σύμφωνα με τους Times.

H εισαγωγή του νέου Model 3 στις αγορές της Ευρώπης και της Κίνας, υπήρξε ένας από τους κύριους στόχους της αμερικανικής εταιρίας για το 2019. Η Κίνα βρίσκεται στην κορυφή της αγοράς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενώ η Ευρώπη ανταγωνίζεται ευθέως τις ΗΠΑ για την δεύτερη θέση της λίστας. Την περασμένη εβδομάδα, ο Elon Musk δήλωσε σε επενδυτές ότι καθένα από τα Model 3 που κατασκευάζονται στην Καλιφόρνια, προορίζονται για τις αγορές Ευρώπης και Κίνας. Με το λανσάρισμα του νέου οχήματος της, η Τesla ελπίζει σε μία κερδοφόρα χρονιά, έπειτα από μία σειρά απολύσεων που έλαβαν χώρα την περασμένη χρονιά.

Το "μπλόκο" στον αυτόματο πιλότο δεν είναι ο μοναδικός "πονοκέφαλος" που ταλανίζει την εταιρία, η οποία συνάντησε "αναπάντεχες δυσκολίες" στο λιμάνι του Βελγίου, σημείο όπου παραδίδει τα αυτοκίνητα της, γεγονός το οποίο προκάλεσε απανωτές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των παραγγελιών.

TheVerge

  • Like 1
  • Confused 1