Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δοκιμαστικό πακέτο  που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των οχημάτων να δοκιμάσουν το σύστημα Πλήρους Αυτο-οδήγησης (FSD) γαι ένα μήνα.

Ο Ίλον Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, είχε ανακοινώσει την πρωτοβουλία λίγες μόλις ημέρες νωρίτερα, μέσω ανάρτησής του στο X.

To FSD βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο των εξελίξεων την εταιρία κατασκευής ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, email του Ίλον Μασκ που είχε διαρρεύσει ανέφερε πως τα εξουσιοδοτημένα κέντρα της Tesla καλούνταν πλέον να προσφέρουν στους πελάτες δοκιμαστική χρήση της έκδοσης 12.3.1 του FSD, στο πλαίσιο της διαδικασίας παράδοσης των οχημάτων στους ιδιοκτήτες τους. Παράλληλα, η Tesla άρχισε να προσφέρει ένα μήνα δωρεάν χρήσης του FSD για κάθε νέα αγορά οχήματος.

Σε συνέχεια εκείνου του email, αυτή το φορά με ανάρτησή του στο Χ, ο Μασκ ενημέρωσε πως όλα τα οχήματα που κινούνται στις ΗΠΑ και έχουν τη δυνατότητα αξιοποίησης του FSD θα έχουν ένα μήνα δοκιμαστικής πρόσβασης στο σύστημα προηγμένης οδηγικής υποβοήθησης. Από ό,τι φαίνεται, η διαδικασία αυτή έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται για τα οχήματα και τους ιδιοκτήτες που το δικαιούνται. Σύμφωνα με παρατηρητές των εξελίξεων στο μέτωπο της Tesla, ο ένας μήνας δοκιμαστικής χρήσης του FSD φαίνεται πως εφαρμόζεται ακόμη και σε πελάτες που δεν αγόρασαν το FSD.

Ακολουθεί το μήνυμα που φέρεται να έχει στείλει η Tesla στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που δικαιούνται τη συμμετοχή στην προωθητική ενέργεια, ενημερώνοντάς τους για το δωρεάν ένα μήνα δοκιμαστικής πρόσβασης στην υπηρεσία. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η Tesla έχει αφαιρέσει την ένδειξη "Beta" από το FSD, αν και η εταιρία αντικατέστησε τον προσδιορισμό αυτό με τη λέξη "Εποπτευόμενη".

Η Δοκιμαστική περίδος Πλήρους Αυτό-οδήγησης (Εποπτευόμενης) ξεκινά τώρα!

Σας δόθηκε μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδος 30 ημερών της Πλήρους Αυτό-οδήγησης (Εποπτευόμενης) για το Model Y που λήγει σε (ΧΧΧΧΧΧ).

Υπό την εποπτεία σας, η Πλήρης Αυτό-οδήγηση (Εποπτευόμενη) μπορεί να οδηγήσει το Tesla σας σχεδόν οπουδήποτε. Θα προχωρά σε αλλαγή λωρίδας, θα επιλέγει διακλαδώσεις ώστε να ακολουθήσει την πορεία που του έχετε υποδείξει, θα παρακάμπτει άλλα οχήματα και αντικείμενα, ενώ θα εκτελεί αριστερές και δεξιές στροφές. Είτε εσείς, είτε το όποιο άτομο εξουσιοδοτήσετε, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παραμένετε συγκεντρωμένοι. [Το σύστημα αυτό] δεν καθιστά το όχημα αυτόνομο. Μην εφησυχάσετε.

Η δοκιμαστική περίοδος λήγει στις 30 Απριλίου, 2024.

Ο επιφυλακτικός τόνος που χρησιμοποιεί η Tesla στο μήνυμά της είναι αντίστοιχος με εκείνον που χρησιμοποίησε η εταιρία στα άλλα μηνύματα που έχει αποστείλει σχετικά με το Autopilot και το FSD. Όπως και σε άλλες ενημερώσεις και προγράμματα τα οποία αφορούν τα συστήματα προηγμένης οδηγικής υποβοήθησης, η Tesla υπογραμμίζει ότι το FSD -τουλάχιστον στην παρούσα μορφή του- δεν συνιστά σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης. Επομένως, παρότι το FSD θα επέτρεπε στα οχήματα που το χρησιμοποιούν να κινούνται στους δρόμους μιας πόλης καθώς και σε αυτοκινητοδρόμους, οι οδηγοί πρέπει να βρίσκονται διαρκώς σε επιφυλακή ώστε να είναι σε θέση να παρέμβουν και να διορθώσουν την πορεία του οχήματος, εφόσον καταστεί απαραίτητο.

  • Like 1