Παρά την απαγόρευση εξαιτίας του κορωνοϊού, ο Elon Musk «επανεκκίνησε» τις μηχανές του εργοστασίου της Tesla στην California.

Ο Elon Musk, Διευθύνοντας Σύμβουλος και συνιδρυτής της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla ανακοίνωσε ότι «άνοιξε» ξανά το εργοστάσιο κατασκευής που διατηρεί η εταιρεία του στην California, σε παραβίαση ωστόσο της εντολής «shelter-in-place» (stay-at-home) που τέθηκε σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού SARS-2. Ο Elon Musk μάλιστα έγραψε σε σχετική ανάρτηση του στο Twitter ότι θα βρίσκεται στη γραμμή παραγωγής αυτή την εβδομάδα, και πως «αν κάποιος είναι να συλληφθεί, ζητώ να είμαι μόνο εγώ».

Ο Elon Musk φαίνεται να πέρασε το Σαββατοκύριακο εκφράζοντας για ακόμη μία φορά την αντίθεση του για την απόφαση των αξιωματούχων της κομητείας Alameda, η οποία έχει τεθεί σε εφαρμογή από τα μέσα Μαρτίου για να περιορίσει τις επιχειρήσεις, πέρα των βασικών, ώστε να μην εκτελούν τίποτα περισσότερο από τις ελάχιστες λειτουργίες, όπως το να επεξεργάζονται τη μισθοδοσία. Ο Elon Musk έδειξε από την αρχή τη δυσαρέσκεια του για την απόφαση ωστόσο έκλεισε το εργοστάσιο της Tesla στις 23 Μαρτίου. Ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Tesla υποστηρίζει ότι η εντολή για «παραμονή στο σπίτι» του Κυβερνήτη της πολιτείας Gavin Newsom άφηνε περιθώρια για να παραμείνει ανοιχτό το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla και σε διαμαρτυρία για το κλείσιμο ζήτησε από τους δικηγόρους της εταιρείας να καταθέσουν αγωγή ενάντια στη κομητεία το Σάββατο που μας πέρασε. Τη Δευτέρα, ο Gavin Newsom δήλωσε ότι η πολιτεία είχε «πολύ εποικοδομητικές συνομιλίες» με τους αξιωματούχους της κομητείας και τους εκπροσώπους της Tesla εκφράζοντας την ελπίδα ότι το εργοστάσιο θα μπορούσε να ανοίξει «ακόμα και την επόμενη εβδομάδα».

Ο επόπτης της κομητείας Alameda, Scott Haggerty, δήλωσε στην εφημερίδα The New York Times το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ότι οι αξιωματούχοι της κομητείας και οι εκπρόσωποι της Tesla είχαν φτάσει πολύ κοντά σε συμφωνία για το άνοιγμα του εργοστασίου στις 18 Μαΐου, ωστόσο αυτό ήταν πριν λάβει την απόφαση ο Elon Musk να επιτεθεί και να υποβάλλει αγωγή το Σάββατο.

Το εργοστάσιο της Tesla ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σάββατο και όλοι οι υπάλληλοι ειδοποιήθηκαν ότι μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Παρόλα αυτά, η εταιρεία είπε στους υπάλληλους που δεν αισθάνονται άνετα να επιστρέψουν και που προτιμούν να παραμείνουν στο σπίτι τους ότι θα πρέπει να λάβουν άδεια άνευ αποδοχών. Άλλα εργοστάσιο αυτοκινήτων, όπως των Ford και General Motors αναμένεται να επαναλειτουργήσουν προς τα τέλη Μαΐου. Κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες ήθελαν να ανοίξουν τα εργοστάσια τους νωρίτερα, ωστόσο αντιμετώπισαν αντιστάσεις από την ένωση United Auto Workers που εκπροσωπεί το εργατικό δυναμικό.

Αργά τη Δευτέρα, εκπρόσωποι της κομητείας Alameda δήλωσαν ότι περιμένουν από την Tesla να παράσχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την επαναλειτουργία του εργοστασίου και να το αξιολογήσουν ώστε να ξεκινήσουν πάλι οι συνομιλίες για την ασφαλή επαναλειτουργία του εργοστασίου, παρόλο που στο εργοστάσιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge είχε αρχίσει η συναρμολόγηση αυτοκινήτων από το Σάββατο. Τελικά, η κομητεία έκανε την εξής δήλωση: «Σήμερα, 11 Μαΐου, μάθαμε ότι το εργοστάσιο της Tesla στο Fremont άνοιξε πέρα από τις “ελάχιστες βασικές λειτουργίες”. Ειδοποιήσαμε την Tesla ότι μπορούν μόνο να διατηρήσουν τις ελάχιστες βασικές λειτουργίες ωσότου έχουμε ένα εγκεκριμένο σχέδιο που μπορεί να εφαρμοστεί σε συμφωνία με την τοπική εντολή για τη δημόσια υγεία».

  • Like 6
  • Sad 2