Η Tesla κατασκευάζει ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών στη Σανγκάη. Πρόσφατα, η Αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την κατασκευή μιας νέας εγκατάστασης Megapack προς το τέλος της φετινής χρονιάς.

Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του εργοστασίου, κάτι που αναμένεται να γίνει λίγο πριν από το δεύτερο εξάμηνο του 2024, θα είναι σε θέση να παράγει 10.000 μπαταρίες σε μορφή Megapack ετησίως.

Κάθε μπαταρία σε μέγεθος κοντέινερ θα μπορεί να αποθηκεύσει αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει με ηλεκτρική ενέργεια 3.600 σπίτια για περίπου μία ώρα. Η Tesla δήλωσε μέσω εκπροσώπου της στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει να πουλά τα Megapacks που θα κατασκευάζει στην Κίνα σε παγκόσμια κλίμακα. Η εταιρεία έχει κατασκευάσει εγκαταστάσεις Megapack σε ορισμένες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Τέξας και της Νότιας Αυστραλίας.

Με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, η Tesla αυξάνει την εξάρτηση της από την Κίνα σε μια εποχή που οι σχέσεις των ΗΠΑ και Κίνας είναι τεταμένες και με την Αμερικανική κυβέρνηση να χρησιμοποιεί οικονομικά ανταλλάγματα, διευκολύνσεις και οικονομική πολιτική για να πιέσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες και άλλους κατασκευαστές να παράγουν περισσότερα από τα προϊόντα τους στο Αμερικανικό έδαφος.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ενημερωμένη καθοδήγηση που περιγράφει λεπτομερώς ποια ηλεκτρικά οχήματα πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου για τη Μείωση του Πληθωρισμού για πίστωση φόρου $7.500. Σύμφωνα με τους ενημερωμένους κανόνες του Υπουργείου Οικονομικών, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να προμηθεύονται τα ορυκτά για τις μπαταρίες των αυτοκινήτων τους από τις ΗΠΑ και άλλους εγκεκριμένους εμπορικούς εταίρους, προκειμένου τα οχήματα να πληρούν τις προϋποθέσεις για το κίνητρο. Σε άλλη περίπτωση, η κυβέρνηση του Προέδρου Joe Biden δήλωσε πρόσφατα ότι οι αποδέκτες της χρηματοδότησης του νόμου CHIPS θα μπορούν να υπογράψουν συμφωνίες αφού πρώτα εγγυηθούν ότι δεν θα επεκτείνουν την παραγωγική ικανότητα τους στην Κίνα.

  • Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1