Η Tesla κέρδισε μια αγωγή που αφορούσε το Autopilot, το λογισμικό υποβοήθησης οδηγού της εταιρείας, και για το οποίο η ενάγουσα το κατηγορούσε ως υπεύθυνο για ένα ατύχημα το 2019, όπως αναφέρει το Reuters.

Οι ένορκοι της υπόθεσης έκριναν ότι το λογισμικό δεν έφταιγε σε ένα ατύχημα όπου το αυτοκίνητο στράφηκε σε ένα διάζωμα σε δρόμο της πόλης ενώ το Autopilot ήταν ενεργοποιημένο. Οι ένορκοι δεν επιδίκασαν στην ενάγουσα Justine Hsu, η οποία μήνυσε την Tesla το 2020, καμία αποζημίωση.

Η δίκη πιστεύεται ότι είναι η πρώτη σχετικά με το Autopilot και θα μπορούσε να αποδειχθεί σημαντική υπόθεση εάν η Tesla αντιμετωπίσει μελλοντικές αγωγές σχετικά με την τεχνολογία. Αν και το Reuters αναφέρει ότι το αποτέλεσμα της δίκης "δεν είναι νομικά δεσμευτικό για άλλες υποθέσεις", η Tesla βρίσκεται υπό έντονο έλεγχο για το Autopilot και τις λειτουργίες υποβοήθησης οδηγού Full Self-Driving, οι οποίες δεν καθιστούν τα αυτοκίνητά της πλήρως αυτόνομα και εξακολουθούν να απαιτούν την εμπλοκή του οδηγού.

Πέρυσι, ήρθε στο φως η είδηση ότι οι ισχυρισμοί της εταιρείας για την αυτοκίνηση φέρονται να βρίσκονται υπό ποινική έρευνα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Το 2021, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ (NHTSA) ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το Autopilot μετά από πολλά ατυχήματα με σταθμευμένα οχήματα έκτακτης ανάγκης. Και το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων της California κατηγόρησε την Tesla για ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τις δυνατότητες Autopilot και τις πρόσφατα ακριβότερες δυνατότητες “Πλήρους Αυτοκίνησης (FSD)”.

Παρά τον έλεγχο, η Tesla συνέχισε να προωθεί την ανάπτυξη των τεχνολογιών υποβοήθησης του οδηγού, καθιστώντας τον Νοέμβριο τη beta έκδοση του FSD διαθέσιμη σε όποιον στις ΗΠΑ έχει αγοράσει τη σχετική δυνατότητα. Ωστόσο, η Tesla εξέδωσε ανάκληση για σχεδόν 363.000 οχήματα με FSD αφού η NHTSA έκρινε ότι η τεχνολογία αποτελεί "κίνδυνο σύγκρουσης" και η εταιρεία σχεδιάζει να στείλει μια over-the-air ενημέρωση λογισμικού για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων ζητημάτων.

  • Like 6
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 3