Η Tesla μήνυσε έναν πρώην υπάλληλο της κατηγορώντας τον για κλοπή εμπορικών μυστικών και εμπιστευτικών πληροφοριών που σχετίζονται με τον «υπερυπολογιστή» της σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε η γνωστή εταιρεία στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο San Hose, ο μηχανικός θερμικών εγκαταστάσεων Alexander Yatskov παραιτήθηκε στις 2 Μαΐου αφού είχε ενταχθεί στην εταιρεία μόλις λίγους μήνες νωρίτερα, τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με την Tesla, ο Alexander Yatskov παραδέχτηκε ότι μετέφερε εμπιστευτικές πληροφορίες σε προσωπικές του συσκευές ενώ όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με αξιωματούχους της εταιρείας παρέδωσε έναν «dummy»υπολογιστή.

Εκτός από παραβίαση της συμφωνίας εμπιστευτικότητας και τήρησης του απορρήτου που υπέγραψε με την εταιρεία, το Bloomberg αναφέρει ότι η Tesla κατηγορεί τον πρώην υπάλληλο της ότι το βιογραφικό του περιλαμβάνει λανθασμένα στοιχεία όσον αφορά την εμπειρία και τις δεξιότητές του. «Πρόκειται για παράνομη κατοχή εμπορικών μυστικών από έναν υπάλληλο, ο οποίος στο σύντομο χρονικό διάστημα που εργάστηκε στην Tesla είχε πιαστεί να λέει ψέματα, ενώ είπε για ακόμη μία φορά ψέματα όταν παρέδωσε μία ‘dummy” συσκευή στην προσπάθεια του να καλύψει τα ίχνη του» αναφέρεται στην αγωγή της Tesla σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, είχε αναφερθεί στον υπερυπολογιστή που ετοίμαζε η Tesla, με την ονομασία «Dojo» το 2019. Το προηγούμενο καλοκαίρι, η εταιρεία έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πρότζεκτ, το οποίο στοχεύει στη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης για την ανάλυση τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων που προέρχονται από οχήματα για να επιτευχθεί μία ασφαλέστερη και πιο εκλεπτυσμένη εμπειρία αυτόνομης οδήγησης. Ο υπερυπολογιστής, με απόδοση 1,8 exaFLOPS και δυνατότητες αποθήκευσης 10 Petabytes (σε NVME) με ταχύτητα 1,6 Terabytes ανά δευτερόλεπτο, εκπαιδεύεται με την αξιοποίηση βίντεο που προέρχεται από τις οκτώ κάμερες που βρίσκονται εντός των οχημάτων της Tesla με ταχύτητα 36 fps. Πέρυσι, η Tesla ισχυρίστηκε ότι παρόλο που αυτή η προσέγγιση δημιουργεί τεράστιο όγκο δεδομένων, είναι περισσότερο κλιμακούμενη από τη δημιουργία χαρτών υψηλής ευκρίνειας για όλο τον κόσμο. Εκείνη την εποχή, η Tesla ανέφερε ότι το σύστημα ήταν αποτελεσματικότερο σε αραιοκατοικημένες περιοχές όπου τα αυτοκίνητα της ήταν δυνατό να κινούνται στους δρόμους αδιάκοπα, ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αποτελεσματικότητα του συστήματος και σε πυκνοκατοικημένες, με τον υπερυπολογιστή Dojo να μπορεί να μαθαίνει γρήγορα προειδοποιήσεις για το κυκλοφοριακό, να ανιχνεύει τη σύγκρουση με πεζούς ή να μπορεί να μαθαίνει από το εσφαλμένο πάτημα των πεντάλ στο αυτοκίνητο (π.χ. να πατηθεί κατά λάθος το γκάζι αντί για το φρένο) κ.ά.

  • Thanks 2