Οι κάτοχοι των Tesla θα γνωρίζουν τι συμβαίνει μέσα και γύρω από το αμάξι, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται.

Όσο χρήσιμη κι αν είναι η λειτουργία Sentry της Tesla, δεν παρέχει πολλές πληροφορίες από τις κάμερες του αυτοκινήτου έως ότου γίνει κάποιο συμβάν. Η λειτουργία Sentry ενεργοποιεί την 360 κάμερα εντός του αυτοκινήτου και καταγράφει τυχόν ατυχήματα ή περιπτώσεις κλοπής ενώ ταυτόχρονα ειδοποιεί και τον κάτοχο. Μάλιστα, έπειτα από λίγο καιρό αφότου λανσαρίστηκε τον Φεβρουάριο του 2019, βοήθησε τις αρχές για τη σύλληψη ενός κλέφτη. Τι παραπάνω πληροφόρηση όμως θα μπορούσε να έχει ο κάτοχος αν γινόταν οποιαδήποτε στιγμή να ρίξει μία ματιά στο αυτοκίνητο, ανεξάρτητα αν έχει συμβεί κάτι;

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Electrek, η Tesla ίσως δώσει απομακρυσμένη πρόσβαση στις Autopilot κάμερες των ηλεκτρικών οχημάτων της. Οι κάτοχοι θα μπορούσαν να παρακολουθούν διάφορες ύποπτες συμπεριφορές πριν συμβεί κάτι ή απλώς θα μπορούσαν να ελέγξουν τις συνθήκες γύρω από το αυτοκίνητο προτού οι ίδιοι φτάσουν κοντά σε αυτό ή περπατήσουν μόνοι στο δρόμο.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτό, αν και πιθανότατα οι κάτοχοι θα χρησιμοποιούσαν τη νέα λειτουργία περιστασιακά για να ελέγξουν για κάποια δευτερόλεπτα το όχημα και όχι για συνεχόμενο streaming. Ο hacker με το ψευδώνυμο Green, ο οποίος ανακάλυψε κάποια στοιχεία της νέας λειτουργίας ενσωματωμένα σε πρόσφατες ενημερώσεις της Tesla, αναφέρει πως το streaming μέσα από μία Autopilot κάμερα απαιτεί περίπου 30MB το λεπτό, δηλαδή όχι κάτι δύσκολο για συνδέσεις LTE και 5G. Βέβαια, ανάλογα το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας του κάθε χρήστη, ίσως η κατανάλωση δεδομένων να ήταν ένα πρόβλημα.

Δεν είναι βέβαιο πότε θα έρθει η ενημέρωση με τη νέα λειτουργία streaming, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα πάρει τελικά το πράσινο φως. Αν και ο Elon Musk προετοιμάζει τους κατόχους Tesla για μία «hot» ενημέρωση εντός της εορταστικής περιόδου, ο Green αναφέρει πως η νέα λειτουργία ίσως να μην είναι μέσα στο update. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν το χαρακτηριστικό αυτό γίνει διαθέσιμο, θα μπορούσε να δώσει στην Tesla ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της. Με το live streaming ενδεχομένως οι κάτοχοι να σταματήσουν να ανησυχούν αφού θα μπορούσαν να ρίχνουν μια, δυο και τρεις ματιές όποτε αυτοί το θελήσουν.

  • Thanks 2