Τεράστια αλλαγή στην πολιτική διάθεσης των αυτοκινήτων της, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα η Tesla, μεταφέροντας πλέον όλες τις πωλήσεις των αυτοκινήτων της μόνο διαδικτυακά, μέσα από την ιστοσελίδα της.

Ως αποτέλεσμα αυτής της κίνησης, η Tesla θα προχωρήσει στο κλείσιμο της συντριπτικής πλειοψηφίας των καταστημάτων της παγκοσμίως, διατηρώντας ελάχιστα σε περιοχές με πολύ κόσμο. Σε αυτά τα καταστήματα η εταιρία δεν θα προχωράει σε πωλήσεις αλλά στην επίδειξη των μοντέλων της, αν και ένας από τους στόχους της εταιρείας είναι η βελτίωση των κέντρων επισκευής προκειμένου να παρέχουν ραντεβού την ίδια ημέρα ή ακόμα και την ίδια ώρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σχεδόν από την έναρξη λειτουργίας της, η Tesla βρέθηκε αντιμέτωπη με τις αμερικανικές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, εξαιτίας της απόφασής της να τις παρακάμψει, διαθέτοντας τα αυτοκίνητά της απευθείας μέσω των δικών της αντιπροσωπειών. Η διαδικασία του test drive ενός αυτοκινήτου Tesla είναι ακόμη μία διαδικασία που θα τερματιστεί, με την εταιρεία να ελπίζει ότι η προσφορά επιστροφής ενός αυτοκινήτου της επτά ημέρες μετά την αγορά του, ή μετά από 1000 μίλια, είναι εξίσου δελεαστική για έναν υποψήφιο αγοραστή.

Αναμενόμενα η απόφαση αυτή σημαίνει ότι η Tesla θα προχωρήσει σε απολύσεις σύμφωνα και με τον ίδιο τον CEO της εταιρείας, Elon Musk, ενώ αρκετοί υπάλληλοι θα μετακινηθούν σε άλλους τομείς της εταιρείας όπου υπάρχει ανάγκη. Προσθέτει μάλιστα ότι αυτή είναι μια δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση «προκειμένου τα αυτοκίνητα μας να γίνουν πιο προσιτά», δηλώνοντας ακόμα ότι, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η Tesla θα αξιολογήσει την οργάνωση των τμημάτων πωλήσεων και marketing, προκειμένου να διαπιστώσει την αποδοτικότητά τους. 

Παράλληλα, η Tesla προχώρησε σε μία ακόμη σημαντική ανακοίνωση, στην παρουσίαση μιας νέας έκδοσης του πιο οικονομικού της αυτοκινήτου, του Model 3, με τιμή $35.000, μία από τις αρχικές υποσχέσεις του Musk από την αρχή της δημιουργίας της Tesla.

Engadget

  • Like 1