Σύμφωνα με την Αμερικανική μη κερδοσκοπική οργάνωση καταναλωτών Consumer Reports, τα οχήματα της Tesla όπως και τα σπορ ηλεκτρικά οχήματα άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών που πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι τα λιγότερο αξιόπιστα, κάτι που αντικατοπτρίζει τους κινδύνους που συνοδεύουν τη νέα τεχνολογία.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση αξιολόγησης προϊόντων και υπηρεσιών δήλωσε ότι η Tesla, η αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο, κατατάσσεται μόλις στην 27η θέση από τις 28 μάρκες αυτοκινήτων, μία θέση δηλαδή μπροστά από την Lincoln, που ανήκει στη Ford.

«Τα ηλεκτρικά SUV είναι μία κατηγορία οχημάτων που καταλαμβάνει τις τελευταίες θέσης στην λίστα όσον αφορά την αξιοπιστία» δήλωσε ο Διευθυντής Αξιολόγησης Οχημάτων της Consumer Reports, Jake Fisher. Από όλα τα ηλεκτρικά SUV το Mustang Mach-E της Ford «είναι το μόνο με αξιοπιστία άνω του μέσου όρου» δήλωσε ο Jake Fisher με το Tesla Model 3 να είναι το μοναδικό της αυτοκινητοβιομηχανίας με αξιοπιστία που κυμαίνεται στο μέσο όρο. Όλα τα υπόλοιπα οχήματα της Tesla είναι κάτω από το μέσο όρο όσον αφορά την αξιοπιστία.

Το δημοφιλές Model Y, το best-selling όχημα της Tesla, έχει προβλήματα με την συναρμογή των εξωτερικών τμημάτων, διαρροές και διάφορα ζητήματα με τον κλιματισμό. Το μεγαλύτερο Model X όπως επισημαίνει ο Jake Fisher εξακολουθεί να έχει προβλήματα με τις πόρτες Falcon Wing.

Η οργάνωση Consumer Reports έχει εκδηλώσει ανησυχίες και εξακολουθεί να είναι επικριτική απέναντι στο σύστημα Autopilot της Tesla και γενικότερα στα αυτόματα συστήματα οδήγησης. Ο Jake Fisher λέει πως η Consumer Reports εξακολουθεί να έχει ανησυχίες ότι οι οδηγοί ενδέχεται να βασίζονται περισσότερο από όσο θα έπρεπε στην τεχνολογία που δεν μπορεί ακόμα να αντικαταστήσει τον ανθρώπινο χειρισμό, ωστόσο αυτό δεν έπαιξε ρόλο, όπως είπε, στη βαθμολογία αξιοπιστίας. «Το Full Self Driving δεν είναι καθόλου αυτό-οδήγηση» είπε ο Fisher, «είναι απλός ένα χαρακτηριστικό διευκόλυνσης».

Τα συστήματα μετάδοσης ισχύος των ηλεκτρικών οχημάτων ή powertrains δεν αποτελούν τη βασική πηγή των προβλημάτων επισήμανε ωστόσο ο Jake Fisher καθώς οι καταναλωτές έχουν προβλήματα με άλλα μέρη των αυτοκινήτων. Οι κατασκευαστές «χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά οχήματα ως τεχνολογικά test beds» λέει ο Fisher «και εκεί είναι που τα πράγματα πάνε λάθος».

Στην κορυφή της λίστας όσον αφορά την αξιοπιστία βρίσκεται η εταιρεία Lexus με τις οκτώ στις δέκα μάρκες στις πρώτες δέκα θέσεις της λίστας να είναι Ιαπωνικές. Ανάμεσα στις Αμερικανικές εταιρείες, αυτή που ξεχώρισε ήταν η Buick που βρέθηκε στην 5η θέση ενώ το μοντέλο Buick Envision, η συναρμολόγηση του οποίου πραγματοποιείται στην Κίνα, ήταν το πιο αξιόπιστο compact luxury SUV στην έρευνα της Consumer Reports.

  • Like 6
  • Thanks 2
  • Haha 2