Στις αρχές του έτους, και με τη προσθήκη του CarPlay στα οχήματα της, η Toyota εναρμονίστηκε με κάποιες επιπλέον ανάγκες ή και απαιτήσεις του σήμερα όμως κάτι τέτοιο δεν είχε κάποιο όφελος και για τους οδηγούς με συσκευές Android. Σύντομα ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει.

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, η Toyota κατέληξε σε συμφωνία για να προσθέσει άμεση υποστήριξη Android Auto στα οχήματα της και η σχετική ανακοίνωση πρόκειται να γίνει μέσα στον Οκτώβριο. Η δημοφιλής Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία μέσω εκπροσώπου της –χωρίς να επιβεβαιώσει σε αυτό το χρονικό σημείο αλλά και χωρίς να αρνηθεί τη διαρροή -αναγνώρισε την ζήτηση για το Android Auto, και έκανε γνωστό ότι εδώ και καιρό υπάρχουν σκέψεις για να προσφερθεί άμεση υποστήριξη στα οχήματά της.

Αν και η εταιρεία έρχεται κάπως αργά στο… πάρτι, αφού σχεδόν όλες οι μεγάλες μάρκες αυτοκινήτων προσφέρουν κάποιου είδους υποστήριξη στο Android Auto, είναι αναμφισβήτητα μία θετική κίνηση για την εταιρεία. Πόσο η απουσία υποστήριξης Android Auto είχε επηρεάσει τις πωλήσεις της  δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά από τον Οκτώβριο, όταν και θα ανακοινωθεί -αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο- η επίσημη υποστήριξη, όσοι θα θέλουν το Waze ή κάποιο άλλο app στο σύστημα infotainment του Toyota τους, θα το έχουν.

Αν και η Toyota θα προτιμούσε οι οδηγοί να χρησιμοποιούν το δικό της λογισμικό, δεν υπάρχει και άλλη επιλογή αν θέλει να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως τις Honda, VW ή άλλες που εδώ και αρκετό καιρό προσφέρουν συνδεσιμότητα smartphone στα μοντέλα αυτοκινήτων τους.     

Engadget