Η Uber απέκρυψε μία μαζική παραβίαση των συστημάτων της, η οποία επηρέασε 57 εκατ. πελάτες και οδηγούς της. Η εταιρεία επιβεβαίωσε το περιστατικό, το οποίο συνέβη το 2016 και την ανάγκασε να πληρώσει 100.000 δολάρια ως “λύτρα” στους χάκερ, για να διαγράψουν τα δεδομένα.

Ο πρώην CEO της Uber Travis Kalanick γνώριζε την παραβίαση, όπως αναφέρει το Bloomberg, το οποίο αποκάλυψε την είδηση. Οι χάκερ υπέκλεψαν τα ονόματα, τους λογαριασμούς email και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων των 57 εκατ. χρηστών, όπως αναφέρει η εταιρεία.

 

Από αυτούς τους χρήστες, στην περίπτωση 600.000 οδηγών υποκλάπηκαν και στοιχεία των αδειών οδήγησής τους. “Παρόλο που δεν έχουμε εντοπίσει ενδείξεις για απόπειρες απάτης των χρηστών, που να συνδέονται με το περιστατικό, παρακολουθούμε τους λογαριασμούς που επηρεάστηκαν και τους έχουμε ήδη ενημερώσει”, ανέφερε ο Dara Khosrowshahi, νέος CEO της εταιρείας.

 

“Δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, και δεν θα αναζητήσω δικαιολογίες. Παρόλο που δεν μπορώ να διαγράψω το παρελθόν, μπορώ να δεσμευθώ εξ ονόματος κάθε υπαλλήλου της Uber πως θα μάθουμε απο τα λάθη μας”. Στον απόηχο της αποκάλυψης, παραιτήθηκε ο Joe Sullivan, επικεφαλής του τμήματος ασφάλειας της εταιρείας.

 

Link.png Site: BBC