Με ρύθμιση που πέρασε την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε η αναστολή λειτουργίας των δύο δημοφιλών εφαρμογών στην Πολιτεία της Καλιφόρνια.

Λίγο έλειψε η Πολιτεία της Καλιφόρνια να στερηθεί τις υπηρεσίες των Uber και Lyft. Αιτία γι’ αυτό ήταν η διαμάχη των δύο εταιρειών με τις πολιτειακές αρχές της Καλιφόρνια οι οποίες και προσέφυγαν στη δικαιοσύνη νωρίτερα μέσα στη χρονιά, κατηγορώντας τις πρώτες για τη λανθασμένη καταχώρηση των οδηγών τους ως εξωτερικούς συνεργάτες/ελεύθερους επαγγελματίες (contractors) αντί για υπαλλήλους. Πέραν της σχετικής αλλαγής στις εργασιακές σχέσεις, οι αρχές της Καλιφόρνια ζήτησαν για λογαριασμό των οδηγών αποζημιώσεις και πρόστιμα που ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Υπό την πίεση των εξελίξεων, η Lyft ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία της στην Καλιφόρνια, κάτι που ξεκαθάρισε ότι θα ίσχυε στο μέλλον και στη δική της περίπτωση η Uber. Εν τέλει και μόλις 12 ώρες πριν τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, βρέθηκε η χρυσή τομή και έτσι οι δύο εταιρείες μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς να πρέπει να προβούν σε αλλαγές, τουλάχιστον μέχρι να αποφανθεί για το θέμα η δικαιοσύνη.

Uber και Lyft προτίθενται να θέσουν το θέμα σε δημοψήφισμα προκειμένου να αποφασίσουν οι κάτοικοι της ίδιας της πολιτείας, εξέλιξη που οι αρχές προσπαθούν να αποφύγουν αφού το κόστος αναμένεται να είναι δυσβάσταχτο για τα ταμεία τους (ενδεικτικά, οι δύο εταιρείες έχουν έτοιμο budget 60 εκατ. δολαρίων γι’ αυτόν τον σκοπό).