Την αναστολή λειτουργίας του UberX στην Ελλάδα από τις 10 Απριλίου, ανακοίνωσε πριν λίγο η Uber με e-mail που αποστέλλει σε πελάτες της αλλά και μέσα από το διαδικτυακό της τόπο.

Ο λόγος σύμφωνα με την εταιρεία είναι η πρόσφατη ψήφιση από τη βουλή νομοσχεδίου το οποίο απαγορεύει τη λειτουργία υπηρεσιών τύπου ridesharing και την εκτέλεση μεταφορικού έργου από εταιρείες διαμεσολάβησης ταξί. Με την υπηρεσία UberX, η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα μετατροπής ενός ιδιωτικού οχήματος σε Ε.Δ.Χ (Επιβατηγό Δημόσιας Χρήσης), κάτι που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από αυτοκινητιστές Τaxi σε πολλές πόλεις εκτός της Αθήνας όπως το Λονδίνο και το Παρίσι.

Η λειτουργία του UberX στην Ελλάδα μέχρι σήμερα στηρίζονταν σε παραθυράκι της ελληνικής νομοθεσίας, με τους επιβάτες να καλούνται να συμπληρώσουν φόρμα μίσθωσης του οχήματος για διάστημα πέρα των 3 ωρών με ενδεικτικό κόστος €67, σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας insidestory, μια τακτική που οδήγησε στη σύλληψη αρκετών οδηγών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Uber, η αναστολή λειτουργίας της υπηρεσίας UberX πραγματοποιείται μέχρι η εταιρεία να βρει τις «κατάλληλες λύσεις, προσβλέποντας στη συνεργασία με όλους τους σχετικούς φορείς στη χώρα, ώστε να βρούμε ένα τρόπο να απολαμβάνετε τα οφέλη των σύγχρονων τεχνολογιών όπως αυτή της Uber». Η εταιρεία διευκρινίζει ότι η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει την παρουσία της στη χώρα μας, συνεχίζοντας την παροχή της υπηρεσίας UberTAXI.

  • Like 1
  • Sad 1