Το λένε Simon και είκοσι χρόνια πρίν δεν υπήρχε ο όρος "smartphone". Ήταν όμως η πρώτη συσκευή που συνδύαζε τη φορητή τηλεφωνία με χαρακτηριστικά ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Το Simon κυκλοφόρησε στις 16 Αυγούστου 1994 από την IBM, με πρωτοποριακά για την εποχή χαρακτηριστικά: Η συσκευή είχε LCD οθόνη πράσινων εικονοστοιχείων, stylus, και το βάρος του ήταν 500 γραμμάρια. Διέθετε ημερολόγιο, μπορούσε να καταχωρήσει σημειώσεις, να στείλει emails και μηνύματα, ενώ ήταν ταυτόχρονα φορητό τηλέφωνο. Επίσης, ήταν το πρώτο κινητό τηλέφωνο που είχε "apps", ενώ μπορούσε να συνδεθεί σε fax.

 

Αν και πρωτοποριακό, το Simon είχε ορισμένα σημαντικά μειονεκτήματα: Η τιμή του ήταν ιδιαίτερα υψηλή, στα 899 δολλάρια, εκείνη την εποχή δεν υπήρχε φορητό ίντερνετ, ενώ η μπαταρία του διαρκούσε μόλις μία ώρα.

 

2 χρόνια μετά τη κυκλοφορία του στην Αμερική το πρώτο smartphone εξαφανίστηκε από την αγορά, έχοντας σημειώσει 50,000 πωλήσεις.

 

To Simon από τον ερχόμενο Οκτώβριο θα περιλαμβάνεται στην έκθεση "Ιnformation Age" στην Αγγλία. Είναι η πρώτη μόνιμη έκθεση της Αγγλίας αφιερωμένη στην ιστορία των επικοινωνιών και τεχνολογιών πληροφορίας, με εκθέματα που καλύπτουν ιστορία 200 ετών.

 

Link.png Site: BBC