Η Κίνα συνεχίζει να αποτελεί τεράστιο εμπόδιο σε αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας (και μη) στην προσπάθεια επέκτασης τους στην τεράστια αγορά της Ασίας, και η πρόσφατη ανακοίνωση του Uber επιβεβαιώνει την κατάσταση αυτή.

Μετά από 2 χρόνια εντόνων προσπαθειών για διεκδίκηση μεριδίου στη συγκεκριμένη αγορά, το Uber, η εναλλακτική υπηρεσία μεταφορών σε μία πόλη, ήρθε σε συμφωνία με το μεγάλο του ανταγωνιστή στην Κίνα, την Didi Chuxing. Η συμφωνία αναφέρει ότι η Didi Chuxing θα εξαγοράσει τη θυγατρική εταιρεία του Uber στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του brand και όλων των δεδομένων που κατέχει μέχρι σήμερα η εταιρεία. Οι μέτοχοι αλλά και η ίδια η Uber, θα γίνουν κάτοχοι του 20% της Didi Chuxing, με τους δύο προέδρους να έχουν παρουσία στα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών.

 

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, η αξία της Didi ξεπερνά τα 35 δισ. έχοντας από πίσω της μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας να τη στηρίζουν όπως την Alibaba, την Tencent Holding αλλά και πρόσφατα την Apple, που έχουν επενδύσει τεράστια ποσά στην κινεζική εταιρεία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η Uber έχει χάσει τα τελευταία χρόνια περισσότερα από 2 δισ. δολάρια στην προσπάθεια της να ανταγωνιστεί την Didi, με τους μετόχους της πρώτης να έχουν προχωρήσει ανοιχτά σε έκκληση να αποχωρήσει η εταιρεία από την αγορά της Κίνας και να εστιάσει σε πολύ πιο υποσχόμενες αγορές.

 

Link.png Site: Blooberg