Μπορεί τα ποσοστά πωλήσεων προσωπικών υπολογιστών να εμφανίζουν συνεχή μείωση τα τελευταία χρόνια με σημάδια σταθεροποίησης της πτώσης, όμως έρευνα φανερώνει την προτίμηση των Ευρωπαίων στους desktop υπολογιστές σε ότι έχει να κάνει με επαγγελματικές συσκευές.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gartner, περίπου 6 στους 10 καταναλωτές στη Δυτική Ευρώπη, επιλέγουν τον κλασσικό σταθερό υπολογιστή (desktop) για επαγγελματική χρήση ενώ στη δεύτερη θέση και με ποσοστό 33%, οι Δυτικοευρωπαίοι επιλέγουν το φορητό υπολογιστή. Πολύ χαμηλότερο είναι το ποσοστό όσων προτιμούν tablets ή smartphones για επαγγελματική χρήση, με τα ποσοστό να κυμαίνονται στο 5 και 4% αντίστοιχα.

 

Σημαντικό ρόλο στην πρότιμηση των καταναλωτών παίζει ο χώρος που βρίσκεται στο σύστημα όπου για παράδειγμα στο σπίτι, το 49% των χρηστών επιλέγει φορητό υπολογιστή έναντι του 27% που προτιμά σταθερό υπολογιστή και του 11% που βρίσκει αρκετό ένα tablet.

 

Η έρευνα της Gartner η οποία διεξήχθη το περασμένο καλοκαίρι, φανερώνει ακόμα και τη στενή σχέση που έχουν οι Δυτικοευρωπαίοι με την τεχνολογία, μια σχέση που επεκτείνεται και σε θέματα ψηφιακών δεξιοτήτων, με το 74% των εργαζομένων να θεωρεί ότι βρίσκονται σε επίπεδο "expert" έναντι 15% όπου θεωρεί ότι βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο. Τα παραπάνω ποσοστά όμως δε φαίνεται να ικανοποιούν πλήρως τους καταναλωτές, με μόλις το 31% να θεωρεί ότι αξιοποιούνται πλήρως οι γνώσεις του και το 50% ότι τα eskills που διαθέτει χρησιμοποιούνται εν μέρει.

 

Link.png Site: sepe