Η εταιρεία BSI ανακοίνωσε τη διάθεση στην ελληνική αγορά των νέων συστημάτων ψηφιοποίησης βιβλίων της ATIZ, BookSnap & BookDrive DIY με ειδική σχεδίαση που επιτρέπει την εύκολη και σωστή μετατροπή βιβλίων σε ψηφιακά αρχεία. Το πρώτο είναι κατάλληλο για σελίδες μεγέθους έως και Α4+ και το δεύτερο έως και Α2.

 

Σε αντίθεση με τα κοινά scanner, οι λύσεις της ATIZ δεν ταλαιπωρούν και δεν ασκούν καθόλου πίεση στα βιβλία, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η σάρωση ακόμα και πολύ παλαιών και ευαίσθητων βιβλίων χωρίς κανένα κίνδυνο φθοράς. Επιπλέον, η σάρωση των βιβλίων γίνεται με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια σε σχέση με ένα κοινό scanner, μια και χρησιμοποιούνται ψηφιακές κάμερες που διαθέτουν καλύτερη συνολική ποιότητα εικόνας.

 

Χάρη στην ειδική σχεδίασή τους και τη σχήματος "V" βάση τοποθέτησης του βιβλίου, η κάμερα βρίσκεται σε ορθή γωνία προς τη σελίδα, η οποία παραμένει επίπεδη. Έτσι, η εικόνα που προκύπτει είναι γεωμετρικά σωστή, χωρίς καμπύλες στην άκρη των σελίδων, που δημιουργούν προβλήματα και λάθη στο OCR. Με τη βοήθεια του παρεχόμενου λογισμικού BookDrive Capture, η σάρωση γίνεται γρηγορότερα, ευκολότερα και με πολλές δυνατότητες επεξεργασίας. Τέλος, ο φωτισμός που διαθέτει η συσκευή είναι χωρίς υπέρυθρη και υπεριώδη ακτινοβολία κι έτσι μπορούν να σαρωθούν και εξαιρετικά παλιά και πολύτιμα βιβλία.

 

Ιδρύματα όπως το Αμερικάνικο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, η Δημόσια Βιβλιοθήκη του Λος Άντζελες, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Σιγκαπούρης και το Πανεπιστήμιο Pirnceton έχουν εμπιστευθεί τις λύσεις της ATIZ για την ψηφιοποίηση ιδιαίτερα σπάνιων και παλαιών βιβλίων. Η διαδικασία ψηφιοποίησης είναι γρήγορη, απλή, σωστή και δεν καταπονεί τα βιβλία.

 

Επιπλέον είναι και ιδιαίτερα οικονομική, εάν μάλιστα συγκριθεί με ένα παραδοσιακό book scanner τεχνολογίας CIS. Η λιανική τιμή για το BookSnap ξεκινά από τα ?3.350 [η τιμή περιλαμβάνει 2 κάμερες Canon PowerShot SX100 IS & είναι χωρίς ΦΠΑ].

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από την εταιρεία BSI, στο τηλέφωνο 210 6511826 ή στο www.bsi.gr.

 

Source.png Πηγή: e-pcmag.gr