Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε ανάμεσα στην αγορά επίπεδης ή κυρτής οθόνης η Corsair πιστεύει ότι μπορεί να έχει τη λύση στα (ομολογουμένως εξειδικευμένα) προβλήματά σας με τη Xeneon Flex 45WQHD240: μια εύκαμπτη οθόνη παιχνιδιών OLED που μπορείτε κυριολεκτικά να λυγίσετε με το χέρι για να αλλάξετε τη μορφή της.

Η “μεταμόρφωση” της οθόνης είναι εφικτός χάρη σε ένα πάνελ W-OLED της LG Display, με την οποία η Corsair συνεργάστηκε στενά για την ανάπτυξη της Xeneon Flex. Είναι ενδιαφέρον ότι, σε αντίθεση με ένα πρωτότυπο που παρουσίασε η LG Display πέρυσι στη CES, το οποίο χρησιμοποιούσε μοτέρ για να μεταμορφώνεται μεταξύ επίπεδης και κυρτής λειτουργίας, η Corsair σας βάζει να λυγίζετε την οθόνη της με το χέρι για να πάρει το τελικό της σχήμα. Αυτό γίνεται εφικτό με ένα ζευγάρι λαβές που εκτείνονται από την αριστερή και τη δεξιά πλευρά της οθόνης, όπως εξηγεί αυτό το βίντεο από τον YouTuber Bitwit. 


Μπορείτε ακόμη και να ρυθμίσετε την καμπυλότητα της αριστερής και της δεξιάς πλευράς της οθόνης ανεξάρτητα, κάτι που είναι διασκεδαστικό, ακόμη και αν δεν είναι απολύτως σαφές γιατί θα θέλατε να το κάνετε.

Η συγκεκριμένη υλοποίηση είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα, δεδομένου ότι οι κυρτές και οι επίπεδες οθόνες τείνουν να είναι καλύτερες σε διαφορετικά πράγματα. Ορισμένοι άνθρωποι προτιμούν τις επίπεδες οθόνες για παραγωγικότητα, καθώς εμφανίζουν λιγότερο παραμορφωμένη εικόνα και είναι λιγότερο επιρρεπείς σε αντανακλάσεις. Σε άλλους όμως αρέσει η αίσθηση εμβύθισης που μπορεί να προσφέρει μια κυρτή οθόνη, ιδίως για παιχνίδια, καθώς, στο σωστό μέγεθος και απόσταση, η οθόνη τείνει να γεμίζει ολόκληρη την περιφερειακή σας όραση.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες προδιαγραφές, η οθόνη της Corsair είναι ένα πάνελ 45 ιντσών 21:9 ultrawide με ρυθμό ανανέωσης 240Hz και μέγιστη φωτεινότητα 1000 nits. Η μέγιστη καμπυλότητα της Xeneon Flex είναι 800R, αλλά μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε καμπυλότητα σας ταιριάζει. Υποστηρίζει τις τεχνολογίες G-Sync της Nvidia και FreeSync Premium της AMD με μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης, ενώ υπάρχει πληθώρα υποδοχών τόσο στο μπροστινό μέρος όσο και στο πίσω. Συναντάμε θύρες HDMI, DisplayPort, USB-C, USB-A καθώς και υποδοχή ακουστικών.

Η Xeneon Flex της Corsair δεν είναι ακριβώς παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς η κινεζική εταιρεία κατασκευής τηλεοράσεων Skyworth ανακοίνωσε πέρυσι τη δική της εύκαμπτη τηλεόραση, χωρίς όμως η ανακοίνωση να μετουσιωθεί σε πραγματική κυκλοφορία. Η Corsair αναφέρει ότι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία, τη διαθεσιμότητα και τις τελικές προδιαγραφές θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στο έτος.


 

  • Like 7
  • Confused 2