Η Stardock αναμένεται να φέρει την επανάσταση στην αγορά των καρτών γραφικών για PCs. Όχι μόνο αναμένεται να κάνει περισσότερο οικονομικό το high-end gaming, αλλά αναμένεται να βοηθήσει στην εξάπλωση των τεχνολογιών που αφορούν στην Εικονική Πραγματικότητα.

Σε μία πρόσφατη συνέντευξη του, ο CEO της Stardock, Brad Wardell δήλωσε ότι η λύση λογισμικού της εταιρείας, αποτελεί μέρος του DirectX 12, και επιτρέπει το συνδυασμό των καρτών γραφικών των AMD και Nvidia στο ίδιο PC, χωρίς να απαιτούνται τεχνολογίες όπως οι AMD Crossfire και Nvidia SLI. Τόσο η Stardock όσο και η Microsoft αναμένεται να μιλήσουν για την συναρπαστική αυτή τεχνολογία στο Game Developers Conference, στο Σαν Φρανσίσκο. “Θα βρούμε μία cool ονομασία για να προωθήσουμε την τεχνολογία” (Explicit Multi-GPU) είπε ο Wardell γελώντας.

 

Βασικά, πρόκειται για multi-GPU (τεχνολογία). Μπορείς να συνδυάσεις τις κάρτες που θέλεις” δήλωσε. Πρόκειται για μία επαναστατική τεχνολογία –από την οποία θα επωφεληθούν και οι game developers πέρα από τους καταναλωτές. Έτσι, σε παιχνίδια που είναι απαιτητικά σε επεξεργαστική ισχύ, οι χρήστες δεν χρειάζεται να αναβαθμίζουν διαρκώς. Μπορούν αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν μία καινούρια κάρτα γραφικών (αν το επιθυμούν) σε συνδυασμό με μία ή και δύο παλαιότερες κάρτες γραφικών.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Brad Wardell δήλωσε: “Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με τα παιχνίδια, είναι ότι βγαίνει μία καινούρια κάρτα γραφικών από την AMD και την Nvidia, και είναι πολύ ακριβή, και τότε θα πρέπει να πάρεις μία απόφαση. Μου αρέσει η κάρτα γραφικών μου. Μπορώ να παίξω τα περισσότερα παιχνίδια σε αυτή και δεν θέλω να ξοδέψω $800 σε μία καινούρια κάρτα γραφικών. Φανταστείτε ωστόσο, ότι πωλείται μία παλαιότερη κάρτα γραφικών Radeon 290 της AMD, και έχω ήδη την GTX 760. Δεν θα ήταν εξαιρετικό να αγοράσεις την Radeon 290 για $75, και να διπλασιάσεις σχεδόν την απόδοση του υπολογιστή σου; Κρατάς την GTX 760, βάζεις την 290 σε μία άλλη υποδοχή, και τα παιχνίδια τρέχουν σχεδόν με την διπλάσια ταχύτητα χωρίς να κάνει κάτι άλλο”.

 

Ο Brad Wardell μάλιστα είπε, ότι η Stardock κατά την διάρκεια ανάπτυξης του λογισμικού, βρισκόταν διαρκώς σε συνεννόηση με τις AMD και Nvidia (και με την Microsoft). “Είναι (μία τεχνολογία) game changer” δήλωσε ο Wardell.

 

Link.png Site: VentureBeat