Τα κέρδη του αμερικανικού γίγαντα από τον Οκτώβριο μέχρι το Δεκέμβριο του 2007 ανήλθαν στα 4,7 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 80,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006.

 

Τα κέρδη της εταιρείας ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, Τα έσαδα του τελευταίου τριμήνου του 2007 αυξήθηκαν κατά 30% στα 16,37 δισ. δολάρια. Η Microsoft ανακοίνωσε ότι πωλήσεις του νέου λειτουργικού της, των Vista, εκτοξεύτηκε στο τελευταίο τρίμηνο εξαιτίας διπλασιασμού των πωλήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Επιπλέον, οι ισχυρές πωλήσεις της παιχνιδομηχανής Xbox και του παιχνιδιού Halo 3 της απέφεραν επιπλέον έσοδα 3,06 δισ. δολάρια.

 

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε άνοδο 6,2% την Πέμπτη στον απόηχο της ισχυρής αύξησης της κερδοφορίας της και των αισιόδοξων προβλέψεων της διοίκησής της για τα ετήσια αποτελέσματα.

 

Συγκεκριμένα, η μετοχή της εταιρείας ενισχύθηκε χθες στις μετασυνεδριακές συναλλαγές ως και στα 35,32 δολάρια. Σε περίπτωση που τα κέρδη διευρυνθούν και κατά τις σημερινές συναλλαγές, εκτιμάται ότι η άνοδος θα είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγράψει η μετοχή της τους τελευταίους τρεις μήνες.

 

Source.png Πηγή: news.kathimerini.gr