Το Raspberry Pi έφερε την επανάσταση όταν ξεκίνησε την εμπορική του σταδιοδρομία με κόστος μόλις $35. Η ομάδα όμως πίσω από το CHIP θέλει να κάνει το Raspberry Pi να μοιάζει... ακριβό.

Η καμπάνια στο Kickstarter έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον στόχο των $50.000 και ήδη έχει ξεπεράσει τα $500.000 ενώ απομένουν 26 μέρες οπότε σύντομα αναμένεται ο... υπολογιστής των $9 να γίνει πραγματικότητα και να φτάσει στα χέρια πολλών χρηστών.

 

Το CHIP είναι ένας πλήρης υπολογιστής, και το μικροσκοπικό board διαθέτει επεξεργαστή 1,0GHz, 512MB RAM και 4GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ το λογισμικό βασίζεται στο Linux. Επίσης ενσωματώνει WiFi και Bluetooth. Αν και απευθύνεται κυρίως σε χρήστες που θέλουν να δημιουργήσουν συσκευές ή κατασκευές εκμεταλλευόμενοι τους ακροδέκτες I/O που διαθέτει, σχεδόν όλοι μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν ως έναν γενικής χρήσης υπολογιστή, αρκεί βεβαίως οι απαιτήσεις να μην είναι ιδιαίτερα υψηλές.

 

gallery_286955_1972_599451.gif

 

Αν και ενσωματώνει composite, η αγορά ενός VGA ή HDMI adaptor ανεβάζει το συνολικό κόστος αλλά αυτό που σίγουρα εντυπωσιάζει, είναι το PocketC.H.I.P. που κοστίζει $50 και έρχεται με ενσωματωμένη μπαταρία (διάρκεια ζωής 5 ώρες), πληκτρολόγιο και 4,3 ιντσών οθόνη αφής.

 

https://www.youtube.com/watch?v=pK9PE4DIHoU

 

Link.png Site: Engadget