Το Raspberry Pi, ο υπολογιστής με τις μικρότερες διαστάσεις ο οποίος έγινε διαθέσιμος σε όλους τον περασμένο Μάρτιο, αναβαθμίζεται σήμερα με διπλάσια μνήμη RAM κρατώντας παράλληλα την ίδια τιμή των $35 δολαρίων. Συγκεκριμένα η μνήμη RAM φτάνει πλέον τα 512MB, ενώ υπάρχουν και σκέψεις για μελλοντική υποστήριξη του λογισμικού του Android 4.0.

Η επιπλέον μνήμη του Raspberry Pi του δίνει μεγαλύτερες επιδόσεις στις εφαρμογές αλλά και υποστήριξη για οθόνη αφής ή ακόμη και υποστήριξη επιπλέον παροχής ενέργειας έτσι ώστε η συσκευή να μετατραπεί σε φορητή. Στην νέα έκδοση υπάρχουν δύο υποδοχές USB, HDMI θύρα, καθώς επίσης και θύρες καρτών μνήμης SD και Ethernet.

 

Το Raspberry Pi κυκλοφορεί από τον ομώνυμο οργανισμό, με πρωταρχικό σκοπό να δοθούν περισσότερα κίνητρα σε καθηγητές και μηχανικούς έτσι ώστε να υπάρξει ενασχόληση με τον προγραμματισμό και την επιστήμη της πληροφορικής σε όλα τα επίπεδα. Ο οργανισμός υποστηρίζει ακόμη την πεποίθηση ότι υπάρχει η ανάγκη καλύτερης κατανόησης για το ποιοι μηχανισμοί υπάρχουν στα ενδότερα μιας υπολογιστικής συσκευής.

 

Link.png Site: thenextweb.com