Η εταιρεία Dough -στους περισσότερους από εμάς στην Ευρωπαϊκή ήπειρο αποτελεί άγνωστη μάρκα και παλαιότερα ονομαζόταν Eve- ανακοίνωσε πρόσφατα μία οθόνη με χαρακτηριστικά που πολλοί gamers και λάτρεις της τεχνολογίας OLED περίμεναν: 4Κ ανάλυση σε συνδυασμό με ρυθμό ανανέωσης έως 240 Hz (και καλή τιμή!).

Η νέα οθόνη που διαθέτει διαγώνιο 31,5” έρχεται σε δύο εκδόσεις: με ματ αντιθαμβωτική επίστρωση (ES07E3F) και με γυαλιστερή (glossy) επίστρωση (ES07E3D). Και στις δύο περιπτώσεις, η οθόνη προστατεύεται από Gorilla Glass με DXC AntiReflective επίστρωση.

Η Dough Spectrum Black ES07E3D/F όπως αναφέραμε διαθέτει διαγώνιο 31,5” με αναλογία πλευρών 16:9 και ανάλυση 3.840 x 2.160 pixels και υποστηρίζει χρόνο απόκρισης 0,03ms (G2G) και εξαιρετικά υψηλό ρυθμό ανανέωσης 240 Hz (με υποστήριξη adaptive-sync για VRR και επομένως παρέχεται συμβατότητα με τεχνολογίες όπως η NVIDIA G-SYNC και AMD FreeSync Premium Pro).

Dough-Spectrum-Black-landing-page.webp

Ο ρυθμός ανανέωσης μπορεί πάντως να ρυθμιστεί από 48 Hz έως 240 Hz. Ως οθόνη OLED, ο λόγος αντίθεσης είναι απλώς κορυφαίος -η εταιρεία κάνει λόγο για 1.5 million:1- ωστόσο και η φωτεινότητα δεν φαίνεται να πηγαίνει πίσω καθώς υποστηρίζεται typical brightness στα 150 cd/m², peak brightness στα 450 cd/m² και peak HDR brightness στα 1000 cd/m². Και αφού αναφέραμε το «HDR» να μην παραλείψουμε να γράψουμε ότι φέρει πιστοποίηση VESA DisplayHDR True Black 400 και υποστηρίζει HDR10.

Dough-Spectrum-Black-Screen-coating-comparison.webp

Το πάνελ υποστηρίζει βάθος χρώματος 10 bit και έρχεται με εργοστασιακή βαθμονόμηση. Η οθόνη υποστηρίζει το 98,5% της χρωματικής γκάμας DCI-P3 και έρχεται όπως αναφέραμε βαθμονομημένη από το εργοστάσιο με dE <1 και white point D65. Για τη διαχείριση επίσης χαμηλότερων αναλύσεων, η οθόνη διαθέτει «pixel perfect integer scalling».

Η οθόνη διαθέτει ένα αξιοπρεπές φάσμα σύγχρονων επιλογών συνδεσιμότητας, με 2x θύρες HDMI 2.1 (υποστήριξη για HDMI-VRR και ALLM), 1x DisplayPort 1.4 (με DSC), 1x υποδοχή USB Type-C με λειτουργία DP και Power Delivery στα 100W και 2x θύρες USB Type-C για δεδομένα μαζί με 2x θύρες USB A και μια υποδοχή ήχου.

dough-spectrum-black-king-of-ports.webp

Η οθόνη υποστηρίζει λειτουργίες Picture in Picture (PiP) και έχει ενσωματωμένη λειτουργία KVM ενώ η βάση της υποστηρίζει ρύθμιση κλίσης, ύψους, περιστροφής κ.ά. Η οθόνη διαθέτει περιορισμένη εγγύηση 3 ετών και 2 ετών εγγύηση burn-in. Το κόστος της στις ΗΠΑ είναι $699 για το μοντέλο με την ματ επίστρωση και $799 για το μοντέλο με την γυαλιστερή επίστρωση.

  • Like 10
  • Thanks 1