Η FlexScan EV2780 είναι το πρώτο monitor της γνωστής εταιρείας EIZO που διαθέτει USB Type-C θύρα, για την μετάδοση video, ήχου ή και δεδομένων, υποστηρίζοντας μεταφορές δεδομένων με ταχύτητα έως και 5Gbps.

Η οθόνη επίσης μπορεί να προσφέρει έως και 30W ισχύος για την φόρτιση φορητών υπολογιστών ή άλλων συσκευών μέσω ενός απλού καλωδίου USB Type-C. Η νέα οθόνη της EIZO χρησιμοποιεί ένα LED backlit IPS LCD πάνελ με διαγώνιο 27 ιντσών που υποστηρίζει ανάλυση 2560 x 1440 pixels προσφέροντας γωνίες θέασης 178°. Η τυπική φωτεινότητα (Flicker-free σε όλα τα επίπεδα φωτεινότητας) που ανακοινώνει η EIZO είναι 350cd/m² ενώ ο λόγος αντίθεσης είναι 1000:1 και ο χρόνος απόκρισης 5ms (gray-to-gray).

 

Η οθόνη εξοπλίζεται με ένα αισθητήρα που η εταιρεία ονομάζει Auto EcoView για την αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας ανάλογα με τον φωτισμό που επικρατεί στον περιβάλλοντα χώρο, και έτσι όχι μόνο εξοικονομείται ενέργεια αλλά μειώνεται και η κούραση στα μάτια. Υπάρχει πάντως και μία ειδική ρύθμιση με την ονομασία Paper, που μειώνει τον μπλε φωτισμό για μεγαλύτερη άνεση.

 

Η εταιρεία μαζί με την οθόνη επίσης προσφέρει ειδικό λογισμικό με την ονομασία Screen InStyle, που επιτρέπει στον χρήστη να ορίσει preset modes (sRGB, Movie, Paper και δυο user preset modes) σε εφαρμογές καθώς και να ρυθμίσει την κατανάλωση κ.ά. Επίσης, το λογισμικό επιτρέπει την εφαρμογή των ρυθμίσεων σε όλα τα monitors, αν έχουμε να κάνουμε με multi-monitor setup. Η νέα FlexScan EV2780 διαθέτει επίσης ρυθμιζόμενη βάση (155mm height adjustment, 40° tilt (5° down, 35° up), 344° swivel, 90° pivot) και στον εξοπλισμό της περιλαμβάνονται και HDMI και DisplayPort καθώς και δύο ηχεία (1W). Καλύπτεται από εγγύηση 5 ετών.

 

Link.png Site: TechPowerUp