Ο Larry Tesler, γεννήθηκε στο Μπρόνξ της Νέας Υόρκης το 1945, και φοίτησε στο τμήμα επιστήμης υπολογιστών του Πανεπιστημίου Στάνφορντ στην Καλιφόρνια.

Μετά την αποφοίτηση του από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, ειδικεύτηκε στον σχεδιασμό περιβαλλόντων χρήσης, δηλαδή επικεντρώθηκε στο να καταστήσει τα συστήματα υπολογιστών περισσότερο φιλικά προς τον χρήστη. Ξεκίνησε να εργάζεται στην Silicon Valley την δεκαετία του ’60, όταν οι υπολογιστές δεν ήταν προσβάσιμοι παρά σε ελάχιστους.

Αν και εργάστηκε για πολλές εταιρείες στην μεγάλη του καριέρα, το 1973 ξεκίνησε να εργάζεται στο ερευνητικό κέντρο Parc της Xerox (Xerox Palo Alto Research Center) πριν τον ανακαλύψει ο Steve Jobs και του ζητήσει επτά χρόνια μετά (1980), να «μετακομίσει» στην Apple, όπου και εργάστηκε για 17 χρόνια. Μετά την Apple δημιούργησε ένα εκπαιδευτικό start-up και για σύντομα χρονικά διαστήματα εργάστηκε και για τις εταιρείες Amazon και Yahoo.

Κατά την διάρκεια της εργασίας του με την ερευνητική ομάδα της Xerox, ο Larry Tesler εφηύρε τις λειτουργίες «cut», «copy» και «paste» καθώς και τα «find» και «replace». Ο υπολογιστής Lisa της Apple ήταν ο πρώτος υπολογιστής με λογισμικό που ενσωμάτωνε τις παραπάνω εντολές (1983) και ένα χρόνο μετά ακολούθησε ο Macintosh.   

BBC    

  • Like 8
  • Thanks 1
  • Sad 1