H Sapphire ανακοίνωσε μια νέα προσθήκη στην οικογένειά των καρτών γραφικών που κατασκευάζει με ομολογουμένως ιδιαίτερα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για τη Radeon R9 290X VAPOR-X, την οποία μπορείτε να δείτε και στη σχετική φωτογραφία και η οποία είναι η πρώτη κάρτα γραφικών σε παγκόσμιο επίπεδο η οποία είναι εξοπλισμένη με 8Gb VRAM προορισμένη για τη λιανική αγορά.

 

Η εν λόγω υλοποίηση είναι ακόμη εφοδιασμένη με μια AMD Hawaii XT GPU και διαθέτει 2816 Stream processors, 176 TMUs, 64 Render back-ends καθώς και 512-bit bus interface.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι συχνότητες του πυρήνα και της μνήμης, ωστόσο ίσως δεν θα πρέπει να προκληθεί έκπληξη εάν ο πυρήνας είναι χρονισμένος ακόμη και πάνω από τα 1.000MHz καθώς ο non-reference σχεδιασμός του PCB μπορεί να προσφέρει καλύτερη σταθερότητα αλλά και μεγαλύτερο περιθώριο υπερχρονισμού.

 

Τέλος, η εταιρεία έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει στο νέο της μοντέλο το σύστημα ψύξης τριών ανεμιστήρων Vapor-X το οποίο έχει χάλκινα heatpipes και αλουμινένιο φινίρισμα ενώ προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσει κάποια πληροφορία σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας της ή την τιμή της (αν και εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί περί τα 799 δολάρια).

 

Link.png Site: http://wccftech.com/sapphire-radeon-r9-290x-vaporx-unveiled-consumer-graphics-card-8-gb-gddr5-vram/#axzz2unKlApa5[/url]']wccftech