Τα sites σύγκρισης τιμών έχουν μπει στις ζωές μας εδώ και κάμποσα χρόνια.

Για την ακρίβεια αποτελούν ένα ασύγκριτο πλεονέκτημα των διαδικτυακών αγορών έναντι εκείνων σε φυσικά καταστήματα, αφού μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο καταναλωτής έχει την ευχέρεια να συγκρίνει τιμές για το προϊόν που τον ενδιαφέρει, γλιτώνοντας χρήματα και αποφεύγοντας –μέσω των αξιολογήσεων- δυσάρεστες εμπειρίες.

Ένα από τα δυναμικά, δημοφιλή και χρήσιμα sites της κατηγορίας αυτής είναι και το BestPrice.gr. Με περισσότερα από 2.000 καταστήματα και σχεδόν 9 εκατομμύρια προϊόντα στη βάση δεδομένων του, από τηλεοράσεις και smartwatches, μέχρι συμπληρώματα διατροφής και καρότσια μωρού, αποτελεί απαραίτητη “στάση” στη διαδρομή κάθε καταναλωτή προς το… ταμείο.

Ο δε τρόπος που το χρησιμοποιούσε κάποιος μέχρι σήμερα ήταν πολύ συγκεκριμένος: το επισκεπτόταν, έψαχνε για το προϊόν που τον ενδιέφερε και μέσω των αποτελεσμάτων επισκεπτόταν τη σελίδα του καταστήματος που προτιμούσε (συνήθως ένας συνδυασμός χαμηλότερης τιμής και καλύτερης αξιολόγησης). Έως τώρα…

pic1.jpg.0accdc15090b7937e99e093815ef4719.jpg

Η πιο “must have” επέκταση του browser

Τα πράγματα λοιπόν αλλάζουν χάρη στον BestPrice Assistant, ένα εργαλείο που έρχεται να “μεταμορφώσει” κάθε εμπειρία online αγοράς σας. Διατίθεται για Chrome και Firefox και μπορείτε να τον κατεβάσετε είτε από εδώ, είτε από την κατηγορία των προσθέτων του browser σας (“κλικ” στο μενού επάνω δεξιά και /Περισσότερα εργαλεία/Επεκτάσεις στον Chrome, /Πρόσθετα στον Firefox).

Μετά την εγκατάστασή του BestPrice Assistant, στον browser σας θα προστεθεί ένα κουμπί με το λογότυπο του BestPrice.gr. Κάνοντας “κλικ” επάνω του, θα ανοίξει ένα μίνι παράθυρο πλοήγησης που θα σας καλωσορίσει και θα σας ζητήσει να συνδεθείτε. Καλό θα ήταν να το κάνετε, αφ’ ενός διότι έτσι θα είστε σε θέση να εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα του εργαλείου και αφ’ ετέρου διότι θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε και σε μια σούπερ κλήρωση που θα γίνει στα τέλη Ιουλίου.

Ο βασικός ρόλος του BestPrice Assistant είναι να ελέγχει κάθε σελίδα που βρίσκεστε, ενημερώνοντάς σας για την τιμή του προϊόντος που κοιτάτε. Δεν έχει σημασία αν το e-shop που έχετε επισκεφθεί βρίσκεται στη βάση δεδομένων του BestPrice.gr –ο βοηθός σας θα αναγνωρίσει το προϊόν και θα συγκρίνει την τιμή του με αυτές άλλων καταστημάτων, ενημερώνοντάς σας αν μπορείτε να το κάνετε δικό σας σε χαμηλότερη τιμή, αγοράζοντάς το από κάπου αλλού.

Πάμε να δούμε όμως τις λειτουργίες του αναλυτικά.

pic2.jpg.4825453d1aa388bf25a34f9820606ec0.jpg

Αυτόματη σύγκριση τιμών

Έστω λοιπόν ότι ενδιαφερόμαστε για την αγορά ενός laptop με την πρώτη μας στάση να είναι το Amazon. Ο φορητός που καλύπτει τις ανάγκες μας είναι ο HP 250 G6, ένα σύστημα που κοστίζει £514,98. Αρχικά όπως βλέπετε, ο BestPrice Assistant μετατρέπει όλες τις τιμές που εμφανίζονται σε κάθε σελίδα σε ευρώ για μεγαλύτερη ευκολία στην αντίληψη και τη σύγκριση.

pic3.jpg.4808da17b7db016144bc362c7c2ad303.jpg

Όπως όμως βλέπετε, πέραν αυτού έχει αναγνωρίσει το προϊόν που βλέπουμε και μας ενημερώνει ότι υπάρχει στη βάση δεδομένων του. Η σχετική ειδοποίηση –που εμφανίζεται αυτόματα με το που ανοίξει η σελίδα- μας λέει ότι μπορούμε να αγοράσουμε το ίδιο laptop στην τιμή των 484€, ήτοι 17% φθηνότερα. Παράλληλα προβάλλει την αξιολόγηση του προϊόντος (5/5 αστέρια) ενώ έχοντας αντιληφθεί ότι μάλλον ψάχνουμε για φορητούς υπολογιστές, μας φέρνει και 55 ακόμα ευκαιρίες στην κατηγορία –με “κλικ” εκεί μεταφερόμαστε στο BestPrice.gr.

pic4.jpg.5065c72f51a988b029a6387d66223913.jpg

Αν λοιπόν αντί για το Amazon επιλέξουμε να δούμε τις προτάσεις του BestPrice.gr όσον αφορά στο συγκεκριμένο προϊόν, θα βρεθούμε στη σελίδα του δεύτερου όπου και θα έχουμε τη δυνατότητα να συγκρίνουμε τελικές τιμές και αξιολογήσεις καταστημάτων. Με ένα “κλικ” στο Γράφημα τιμής μάλιστα, μπορούμε να δούμε πώς διαμορφώθηκε η τιμή του προϊόντος τους τελευταίους μήνες –έτσι ώστε να ξέρουμε αν όντως έχουμε πετύχει ευκαιρία.

Επισκεπτόμενοι δε το κατάστημα που βρίσκεται πρώτο στη λίστα, ο βοηθός εμφανίζει και την αξιολόγησή του επάνω στο κουμπί, προκειμένου να μας βοηθήσει να αποφασίσουμε αν επιθυμούμε την αγορά του από την εν λόγω ιστοσελίδα ή όχι.

Μια βόλτα στα μαγαζιά

Οι λειτουργίες του BestPrice Assistant όμως δεν εξαντλούνται στα ανωτέρω. Κλικάροντας και πάλι στο εικονίδιό του, θα προσέξετε πως στο παράθυρο πλοήγησης που εμφανίζεται υπάρχουν τρία tabs: ευκαιρίες, προσφορές και ιστορικό.

Το πρώτο σας παρουσιάζει τις προσφορές που υπάρχουν στη βάση του BestPrice.gr ανά πάσα στιγμή. Καθώς όπως φαντάζεστε αυτές ανέρχονται σε μερικές… χιλιάδες, βολεύει να επιλέξετε τις προϊοντικές κατηγορίες που σας ενδιαφέρουν περισσότερο, ώστε να λαμβάνετε πιο στοχευμένες προτάσεις. Οι δε ενημερώσεις αποστέλλονται μέσω email, push notifications και… Slack!

pic6.jpg.869b0e6992640616692a1896b02ed411.jpg

Η δεύτερη επιλογή σας φέρνει τις προσφορές και τα εκπτωτικά κουπόνια που προσφέρονται μέσω του BestPrice.gr. Ο αριθμός τους είναι σημαντικά μικρότερος από εκείνον των ευκαιριών, οπότε μπορείτε απλά να τα ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το τρίτο και τελευταίο tab είναι και το πιο ενδιαφέρον, αφού πρακτικά καταγράφει κάθε προϊόν, τη σελίδα του οποίου επισκέπτεστε μέσω του browser σας! Χάρη σε αυτό δε χρειάζεται πλέον να περνάτε στα bookmarks σας καθετί που σας ενδιαφέρει αφού θα έχετε την ευχέρεια να το αναζητάτε απ’ ευθείας μέσω του ιστορικού του BestPrice Assistant. Για κάθε προϊόν μάλιστα εμφανίζονται το κατάστημα που το είδατε και η τιμή του.

pic7.jpg.c963d92af309dd298c37c88f83bd7572.jpg

Πέραν του παράθυρου πλοήγησης, ο BestPrice Assistant λειτουργεί και στο παρασκήνιο ενώ εσείς πλοηγείστε στο διαδίκτυο. Στο παράδειγμα με το laptop που χρησιμοποιήσαμε νωρίτερα, αν επιλέξουμε να αναζητήσουμε περισσότερα στο Google, ο βοηθός επεμβαίνει ενημερώνοντάς μας ότι έχει εντοπίσει μία σχετική προσφορά. Ένα παρόμοιο στοιχείο που θα κάνει τη ζωή σας ευκολότερη, είναι και η προσθήκη της επιλογής “Αναζήτηση στο BestPrice.gr για…” σε περίπτωση που επιλέξετε κείμενο με δεξί “κλικ”.

 

pic9.jpg.77bc6de05c3d0bba24cf2498e22bae54.jpg

Assistant και στις αγγελίες του Insomnia

Εκτός από e-shops, το BestPrice Assistant μπορεί να αποτελέσει σημαντικό βοήθημα και για sites αγγελιών όπως για παράδειγμα το eBay αλλά και εδώ στην ενότητα των αγγελιών του Insomnia.

Όλη η λειτουργικότητα που είναι διαθέσιμη για τη σύγκριση τιμών στα e-shops, είναι διαθέσιμη και στις αγγελίες του Insomnia. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε την αγγελία που σας ενδιαφέρει, με τον Assistant να αναγνωρίζει αυτόματα το προϊόν προς πώληση και να σας εμφανίζει τη χαμηλότερη τιμή στα καταστήματα που περιλαμβάνονται στο BestPrice. Έτσι με μια απλή ματιά και χωρίς πρόσθετο κόπο (άνοιγμα νέου tab, πραγματοποίηση αναζήτησης). μπορείτε να έχετε μια πλήρη εικόνα για το αν η αγγελία που σας ενδιαφέρει αποτελεί μια συμφέρουσα αγορά ή όχι.

Pic8.jpg.44607aa06e3ba16e37e2b6935596dded.jpg

Η ιδανική παρέα για τα ψώνια

Κάτι που εκτιμήσαμε με τον BestPrice Assistant ήταν το ότι δεν νιώσαμε σε καμία στιγμή να μας “πνίγει”. Η λειτουργία του εκτός από διακριτική, είναι απόλυτα προσαρμόσιμη μέσω του μενού των επιλογών –το εικονίδιο με το γρανάζι στο παράθυρο πλοήγησής του. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε λειτουργίες, μέχρι και να ρυθμίσετε σε ποιο νόμισμα θέλετε να μετατρέπει τις τιμές.

Καθόλου παρεμβατικός, ελαφρύς και με ουσία στη λειτουργία του, ο βοηθός του BestPrice.gr είναι ένα από τα χρησιμότερα πρόσθετα που θα εγκαταστήσετε στον browser σας και ένα εργαλείο που θα κάνει τις αγορές σας φθηνότερες. Χρησιμοποιήστε το για λίγες μέρες και έπειτα θα αναρωτιέστε πώς ψωνίζατε χωρίς αυτό.

Download BestPrice Assistant (Chrome/Firefox)

  • Like 1