Οι αρχές δεν έχουν ακόμη εντοπίσει το αεροσκάφος της πτήσης MH370 των αερογραμμών Malaysia Airlines, το οποίο έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Πάντως μία εταιρεία που ελέγχει δορυφόρους στις Ηνωμένες Πολιτείες, ελπίζει ότι το crowdsourcing θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανεύρεση του.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η εταιρεία με έδρα το Κολοράντο, DigitalGlobe έχει θέσει δύο από τους δορυφόρους της να «κοιτούν» προς τον κόλπο της Ταϊλάνδης και στη θάλασσια περιοχή νότια της Κίνας, στοχεύοντας περιοχές που δεν μπορούν να καλύψουν άλλοι δορυφόροι ή όπου ο καιρός αποτέλεσε εμπόδιο σε προηγούμενες επιχειρήσεις.

 

Η εταιρεία επίσης κοιτάζει και στα Στενά της Μάλακα, όταν κάποιες -αμφιλεγόμενες πάντως- αναφορές έκαναν λόγο για μεγάλη παρέκκλιση από τη πορεία του αεροσκάφους –σε σχέση με το σημείο όπου είχε την τελευταία επικοινωνία με την Πολιτική Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας.

 

Οι εικόνες από τους δορυφόρους της εταιρείας DigitalGlobe έχουν αναρτηθεί σε κοινή θέα, και όσοι εθελοντές θέλουν, μπορούν να βοηθήσουν στο «σκανάρισμα» τους για την εύρεση στοιχείων, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις αρχές στο χαμένο αεροσκάφος.

 

Οι φωτογραφίες έχουν αναρτηθεί στο Tomnod, μία ιστοσελίδα crowdsourcing όπου χρήστες μπορούν να βοηθήσουν στην ανεύρεση συντριμμιών από ατυχήματα, φυσικές καταστροφές κ.ά. Η DigitalGlobe ξεκίνησε την ανάρτηση δορυφορικών εικόνων στο Tomnod την περασμένη Δευτέρα. Από τότε, η crowsourcing ιστοσελίδα είχε 500.000 μοναδικούς επισκέπτες σε διάστημα 24 ωρών, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στους διακομιστές που την φιλοξενούσαν (το σύστημα επανεκκινούσε διαρκώς).

 

Τα όποια προβλήματα αποκαταστάθηκαν, και μπορείτε όσοι θέλετε να βοηθήσετε πατώντας εδώ.

 

Link.png Site: http://www.tomnod.com/nod/challenge/malaysiaairsar2014[/url'>']Tomnod

Link.png Site: http://www.theverge.com/2014/3/12/5499584/malaysia-airlines-flight-mh370-search']TheVerge