"Οι νέες τεχνολογίες δημιουργούν μια νέα εποχή. Και η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα σε αυτή, τη νέα εποχή, κυρίως η Ελλάδα της Περιφέρειας». Με τη δήλωση αυτή, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης ξεπροβόδισε την Τρίτη στο λιμάνι της Ραφήνας, το ειδικό συνεργείου τεχνιτών της Hellas SAT, που θα εγκαταστήσει Δορυφορικό Internet Υψηλής Ταχύτητας στα νησιά Δονούσα, Ηρακλειά, Σχοινούσα και Κίναρο.

 

«Τα νησιά μας, δεν μπορεί να είναι Ελλάδα δεύτερης κατηγορίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης. «Γι' αυτό το λόγο -πρόσθεσε- μαζί με τον OTE και τον Hellas Sat το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών έχει πάρει την πρωτοβουλία για Δορυφορικό Internet, ξεκινώντας από τα μικρότερα νησιά.

 

Πήγαμε στη Γαύδο, σήμερα το πλοίο ξεκινά για να πάει Ηρακλειά, Δονούσα, Σχοινούσα και Κίναρο. Η Κίναρος, πρέπει να πούμε, ότι είναι ένα νησί που μένουν δύο κάτοικοι. Πάμε το Δορυφορικό Internet, το οποίο κάνει πιο εύκολη τη ζωή των κατοίκων και βεβαίως διευκολύνει και τον τουρισμό».

 

Ο κ. Χατζηδάκης γνωστοποίησε ότι το πρόγραμμα θα έχει συνέχεια. Συγκεκριμένα, τόνισε τα εξής: «Εχουμε και άλλα νησιά στα οποία, στη συνέχεια, θα εγκατασταθεί Δορυφορικό Internet. Αλλά, κυρίως, έχουμε δύο μεγάλες πρωτοβουλίες στο υπουργείο Μεταφορών, γιατί η σημερινή είναι μια πιλοτική πρωτοβουλία.

 

Εχουμε το ΔΟΡΥ, το οποίο αφορά ακριβώς τη διάδοση του Δορυφορικού Internet σε περιοχές πού είναι δύσκολα προσβάσιμες, κυρίως στις παραμεθόριες. Το πρόγραμμα αυτό που χρηματοδοτείται από το Γ' ΚΠΣ θα ξεκινήσει να υλοποιείται από το τέλος του χρόνου, σε μερικούς μήνες.

 

Παράλληλα, διαθέτουμε και άλλο ένα πρόγραμμα για ασύρματο Internet και Wi-Fi σε διάφορους χώρους που είναι της ευθύνης του υπουργείου Μεταφορών και του υπουργείου Ναυτιλίας, δηλαδή σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, σε λιμάνια, σε σταθμούς του Μετρό σε Αεροδρόμια κ.ά. Μιλάμε για 5.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Η πρωτοβουλία αυτή θα ξεκινήσει στις αρχές του 2009 και χρηματοδοτείται από το Δ' ΚΠΣ, από το ΕΣΠΑ».

 

Source.png Πηγή: ethnos.gr