Το Oculus Rift φαίνεται να μην ενδιαφέρει μόνο το Facebook, το οποίο εξαγόρασε πρόσφατα την εταιρία, αλλά και το Νορβηγικό στρατό, ο οποίος δοκιμάζει το γνωστό περιφερειακό εικονικής πραγματικότητας για τον χειρισμό τεθωρακισμένων οχημάτων.

Με την τοποθέτηση κάμερων στο εξωτερικό του τεθωρακισμένου, ο χειριστής που βρίσκεται εντός του οχήματος έχει τη δυνατότητα μέσω του Oculus Rift να έχει εικόνα 360 μοιρών. Το σύστημα, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών, κοστίζει ελάχιστα σε σχέση με τα συνηθισμένα στρατιωτικά συστήματα. Ωστόσο, η ποιότητα της εικόνας δεν είναι απόλυτα ικανοποιητική.

 

Ο υπεύθυνος του προγράμματος, Maj Ola Petter, δηλώνει πως υπάρχει "μερική επιτυχία", αλλά η τεχνολογία του περιφεριακού χρειάζεται να εξελιχθεί κι άλλο, διότι ο χειριστής δεν έχει ικανοποιητική ευκρίνεια σε αποστάσεις άνω των 15 μέτρων.

 

Γι'αυτό το λόγο και θα περιμένει μέχρι τον επόμενο χρόνο για περισσότερες δοκιμές, όταν και θα κυκλοφορήσουν νέες εκδόσεις του περιφερειακού.

 

Τo Oculus Rift αποτέλεσε project χρηματοδοτούμενο μέσω του Kickstarter και έγινε ιδιαίτερα γνωστό πρόσφατα, με την εξαγορά της εταιρίας από το Facebook, για το αστρονομικό ποσό των 2.1 δις δολλαρίων.

 

Link.png Site: BBC