Η πρόσφατη ανακοίνωση του Prime Air της Amazon, φέρνει στο προσκήνιο και άλλες παρόμοιες προσπάθειες εταιρειών κυρίως courier, που εξετάζουν και αυτές τη χρήση droid για την παράδοση πακέτων μέσω αέρος.

Χωρίς κανείς ακόμα να μπορεί να πει με σιγουριά αν η χρήση droids για παράδοση πακέτων είναι ένα φουτουριστικό σενάριο ή απλά μια μελλοντική πραγματικότητα, το σίγουρο είναι ότι η ανακοίνωση του Jeff Bezos έθεσε σε συναγερμό τις μεγαλύτερες εταιρείες ταχυμεταφορών.

 

Την αρχή έκανε η UPS η οποία ανακοίνωσε ότι ήδη πειραματίζεται με αντίστοιχη τεχνολογία χωρίς όμως να μπορεί να πει με σιγουριά πότε και αν το σύστημα αυτό λειτουργήσει επίσημα στο μέλλον.

 

Αντίστοιχες δοκιμές έχει ξεκινήσει και η Deutche Post DHL αρχικά από τη γερμανική πόλη Bonn, με την εταιρεία να δίνει έμφαση στη γρήγορη παράδοση φαρμακευτικών πακέτων. Στην περίπτωση της Deutche Post, ο χειρισμός του Droid γινόταν από ανθρώπους όμως η εταιρεία δηλώνει ότι υπάρχει δυνατότητα αυτόματης πλοήγησης του με τη βοήθεια GPS χωρίς οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση.

 

Περισσότερες εξελίξεις θα πρέπει να περιμένουμε το 2015 όταν και αναμένεται να αρθούν οι περιορισμοί χαμηλών πτήσεων των Droids από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορία των Η.Π.Α.

 

Link.png Site: http://www.engadget.com/2013/12/09/deutsche-post-dhl-drone-delivery/[/url]']Engadget