Την οπτική του γωνία για τη διεθνή κούρσα εξέλιξης της τεχνητής νοημοσύνης, εξέθεσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας σε φοιτητές την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, όποια χώρα πάρει τα πρωτεία στην έρευνα θα κυριαρχήσει στην παγκόσμια σκηνή.

 

“Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το μέλλον, όχι μόνο για τη Ρωσία, αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα”, ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το RT. “Φέρνει τεράστιες ευκαιρίες, αλλά και κινδύνους που είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Όποιος γίνει ηγέτης σε αυτό τον κλάδο θα γίνει και παγκόσμιος κυρίαρχος”.

 

Τα τελευταία χρόνια, η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης έχει γίνει εθνική προτεραιότητα. Αυτή τη στιγμή, στην αιχμή βρίσκονται η Κίνα και η ΗΠΑ (και όχι η Ρωσία), με την Κίνα μάλιστα να ανακοινώνει πρόσφατα πως, μέχρι τη δεκαετία του 2030, θέλει να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο.

 

Παρόλο που η τεχνητή νοημοσύνη θεωρείται πως θα δώσει ώθηση στις εθνικές οικονομίες, σε τομείς από τη βαριά βιομηχανία έως την ιατρική έρευνα, θα βρει επίσης εφαρμογή στις επιχειρήσεις. Μάλιστα, στην ίδια εκδήλωση, ο Πούτιν προέβλεψε πως οι μελλοντικοί πόλεμοι θα γίνονται με τη χρήση drone. “Όταν τα drone της μίας αντιμαχόμενης χώρας καταστρέψουν τα μη επανδρωμένα της αντιπάλου της, τότε η δεύτερη δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να παραδοθεί”, σημείωσε σύμφωνα με το Associated Press.

 

Με tweet του ο Elon Musk, CEO της Tesla και της Space X όπου στο πρόσφατο παρελθόν έχει επισημάνει τους κινδύνους που κρύβει η τεχνητή νοημοσύνη, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Κίνα, η Ρωσία και σύντομα όλες οι χώρες που διαθέτουν ισχυρή επιστήμη υπολογιστών θα αποτελέσουν μεγάλες δυνάμεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Εντύπωση όμως προκαλεί ένα δεύτερο tweet του Musk στο οποίο αναφέρει ότι ο ανταγωνισμός των χωρών στο συγκεκριμένο τομέα αποτελεί κατά τη γνώμη του την πιθανότερη αιτία έναρξης του Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου.

 


 


Link.png Site: Verge