Ύστερα από την ανακοίνωση της Intel για το σχεδιαστικό σφάλμα των chipshets σειράς 6, ολοένα και περισσότερες εταιρείες ανακοινώνουν το δικό τους πλάνο αντικατάστασης μοντέλων μητρικής που επηρεαζόνται από τα παραπάνω προϊόντα.

 

MSI

Η MSI ανακοίνωσε ότι έχει διακόψει την πώληση προϊόντων της που συμπεριλαμβάνουν τα ελαττωματικά chipshets της Intel και έχει δώσει την ίδια εντολή στους επίσημους μεταπωλητές και εμπόρους λιανικής. Τα επηρεαζόμενα μοντέλα βρίσκονται εδώ. Η εταιρεία προτείνει δύο λύσεις, αυτή της αντικατάστασης ή της επιστροφής των ελαττωματικών προϊόντων. Όσοι επιλέξουν τη λύση της αντικατάστασης, η εταιρεία αναλαμβάνει να δεχθεί πίσω το ελαττωματικό προϊόν και να το αντικαταστήσει με το revision B3 chipset, το οποίο θα φέρει στη συσκευασία ένα ειδικό αυτοκόλλητο που θα το ξεχωρίζει. Η διαδικασία θα ξεκινήσει τον Απρίλιο, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν πριν το τέλος του Φεβρουαρίου. Όσοι επιλέξουν να επιστρέψουν το προϊόν τους, μπορούν να επισκεφθούν το κατάστημα όπου πραγματοποιήθηκε η αγορά.

 

GIGABYTE

Εδώ μπορείτε να βρείτε την ανακοίνωση του πλάνου αντικατάστασης της Gigabyte.

 

ASUS

Η Asus ανακοίνωσε κι αυτή με τη σειρά της πρόγραμμα αντικατάστασης ελαττωματικών Sandy Bridge chipsets ή δυνατότητα επιστροφής χρημάτων. Χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, παροτρύνει την τηλεφωνική επικοινωνία με την ίδια την εταιρεία για περισσότερες λεπτομέρειες. Το τηλέφωνο για ελληνική υποστήριξη είναι 0080044140244, ενώ τα επηρεαζόμενα μοντέλα βρίσκονται εδώ.

 

ACER

Η Acer ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μία ιστοσελίδα μέσω της οποίας θα μπορεί κανείς να εντοπίσει εάν διαθέτει ελλατωματικό προϊόν και στη συνέχεια θα επιλέγει εάν επιθυμεί αντικατάσταση ή ανταλλαγή με ένα διαφορετικό παραπλήσιων τεχνικών προδιαγραφών προϊόν της εταιρείας. Προσωρινά, μπορείτε να διαπιστώσετε εάν σας επηρεάζει το πρόβλημα ακολουθώντας τις οδηγίες της Intel.

 

LENOVO

Η Lenovo θα προσφέρει επίσης πρόγραμμα δωρεάν αντικατάστασης ελαττωματικών chipset ή επιστροφής χρημάτων, ενώ τα επηρεαζόμενα προϊόντα βρίσκονται εδώ.

 

HP

Η ανακοίνωση της HP αναφέρει ότι οι πελάτες της έχουν τη δυνατότητα αντικατάστασης με ένα ισάξιο προϊόν ή της επιστροφής χρημάτων.

 

DELL

Η Dell ανακοίνωσε τέσσερα επηρεαζόμενα προϊόντα, και τη δυνατότητα αντικατάστασης ή επιστροφής χρημάτων μέσω εξουσιωδοτημενου καταστήματος service της εταιρείας.

 

TOSHIBA

Η Toshiba προσφέρει πλήρη επιστροφή χρημάτων στους φορητούς υπολογιστές που επηρεάζονται από προβληματικά chipsets[/url].

 

PACKARD BELL

Η Packard Bell ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μία ιστοσελίδα μέσω της οποίας θα μπορεί κανείς να εντοπίσει εάν διαθέτει ελλατωματικό προϊόν και στη συνέχεια θα επιλέγει εάν επιθυμεί αντικατάσταση (όταν είναι διαθέσιμη) ή ανταλλαγή με ένα διαφορετικό μοντέλο της εταιρείας. Προσωρινά, μπορείτε να διαπιστώσετε εάν σας επηρεάζει το πρόβλημα ακολουθώντας τις οδηγίες της Intel.

 

Το παρόν topic θα ενημερώνεται με τις ανακοινώσεις εταιρειών σχετικές με ανάκληση των ελαττωματικών chipshet της Intel.