Σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα για τη καταπολέμηση της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης (amyotrophic lateral sclerosis) γνωστή ως ALS από την οποία πάσχει ο Steve Gleason, πρώην παίκτης του NFL, οι CEOs της Silicon Valley αλλά και άλλοι γνωστοί από το χώρο της τεχνολογίας, προβαίνουν στο λεγόμενο Ice Bucket Challenge.

Αυτό που πρέπει να κάνουν αφού αποδεχτούν τη πρόκληση, είναι να λουστούν με ένα κουβά κρύο νερό, ή να δωρίσουν κάποιο ποσό στο ίδρυμα και στη συνέχεια να προκαλέσουν από το χώρο τους άλλα τρία άτομα να κάνουν το ίδιο. Αυτοί που θα αποδεχθούν την πρόκληση πρέπει να απαντήσουν σε 24 ώρες ή να δωρίσουν κάποιο ποσό στο Ίδρυμα ALS, ή και τα δύο.

 

Η αρχή έγινε χθες από τον ίδιο τον Steve Gleason, ο οποίος προκάλεσε τον Satya Nadella. Ο ίδιος αφού το αποδέχτηκε, προκάλεσε τους Jeff Bezos, CEO της Amazon, και Larry Page, CEO της Google να κάνουν το ίδιο.

 

Σήμερα, ακολουθώντας το παράδειγμα του Satya Nadella και αποδεχόμενος τη πρόκληση του Chris Christie, κυβερνήτη του New Jersey, ο Mark Zuckerberg λούστηκε με νερό και με τη σειρά του προκάλεσε τους Sheryl Sandberg, COO του Facebook, Reed Hastings, CEO του Netflix και τον συνιδρυτή της Microsoft, Bill Gates.

 

 

Link.png Site: WP Central

Link.png Site: TheVerge