Ορισμένα e-mails που είδαν το φώς της δημοσιότητας, ύστερα από μια πρόσφατη δικαστική απόφαση, αποκαλύπτουν με τον καλύτερο τρόπο την μέθοδο που ακολουθούσαν ο Steve Jobs και άλλοι CEO διαφόρων εταιρειών της Silicon Valley για να αποτρέψουν τους υπαλλήλους τους να εργαστούν σε ανταγωνιστική εταιρεία.

Τα e-mails αποτελούν πειστήρια μιας δικαστικής διαμάχης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο στο San Jose της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου εργαζόμενοι στρέφονται κατά των Apple, Palm (πλέον ανήκει στην HP), Intel, Google και άλλων εταιρειών για παράνομες συμφωνίες σχετικά με το να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πρόσληψής τους από ανταγωνιστικές εταιρείες.

 

Τα e-mails είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα theverge η οποία τα έφερε άλλωστε η ίδια στο φως. Αξίζει να κάνουμε μια σύντομη αναφορά σε μερικά εξ αυτών που περιλαμβάνουν λόγια των Διευθύνοντων Συμβούλων της Apple, Google, Intel, Pixar, Intuit, Adobe και Lucasfilm:

  • O Steve Jobs χρησιμοποίησε ιδιαίτερα καυστική γλώσσα όταν ήρθε να υπερασπιστεί τους εργαζομένους του, όταν ανακάλυψε ότι η Google προσελάμβανε μέλη της ομάδας που ήταν υπεύθυνη για τα iPod. Τότε ήταν που ζήτησε από τον τότε CEO της Google, Eric Schmidt, «Μπορείτε να το σταματήσετε αυτό; Ευχαριστώ, Steve Jobs».
  • Σε ένα ακόμα περιστατικό και συγκεκριμένα με τον τότε CEO της Palm, Ed Colligan, ο Steve Jobs είχε πει ενοχλημένος από την πρόσληψη υπαλλήλων της εταιρείας του, «Είμαι βέβαιος ότι έχετε συνειδητοποιήσει την ασυμμετρία των οικονομικών πόρων των εταιρειών μας όταν λέτε: "Θα καταλήξουμε να πληρώνουμε μεγάλα χρηματικά ποσά σε δικηγόρους".
  • Ήξεραν ότι κάτι τέτοιο ήταν λανθασμένο, και παρά ταύτα το έκαναν. Ο CEO της Intel, Paul Otellini, είπε σχετικά με την συμφωνία του με τον Schmidt της Google «Υπάρχει μια πολιτική μη πρόσληψης μεταξύ εμού και του Eric. Δεν θέλω όμως να γίνει ευρέως γνωστό κάτι τέτοιο».

Link.png Site: ']gigaom.com

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/1/23/3906310/the-no-hire-paper-trail-steve-jobs-and-eric-schmidt-didnt-want-you-to-see']theverge.com