Αφορμή, η φράση Apes Together Strong, που έγινε γνωστή μέσα από το φόρουμ WallStreetBets

Mια διαφορετική, περιβαλλοντική διάσταση αποκτά η φράση Apes Together Strong (Πίθηκοι Ενωμένοι Δυνατοί), την οποία γνωρίσαμε μέσα από τη -συνεχιζόμενη- ιστορία με τους μικροεπενδυτές του Reddit που αποφάσισαν να αναμετρηθούν με τους επαγγελματίες χρηματιστές.

Ορισμένοι από τους χρήστες που συμμετέχουν στο φόρουμ WallStreetBets προχωρούν στη συμβολική υιοθεσία γοριλών και τη δωρεά χρημάτων σε ιδρύματα που ασχολούνται με την προστασία αυτών των θηλαστικών, ανάμεσά τους το Dian Fossey Gorilla Fund και το World Wildlife Fund (WWF).

Μάλιστα, ορισμένοι χρήστες εισάγουν το όνομα της GameStop, ή GME όπως αναφέρεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στη θέση του δωρητή.

Σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας, οι δωρεές έχουν ξεπεράσει τις 350.000 δολάρια.

Το ίδρυμα που φέρει το όνομα της Νταϊάν Φόσεϊ, γνωστή και από την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου της, Γορίλες στην Ομίχλη, ενημέρωσε με ανάρτηση στο Twitter πως οι δωρεές θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων καταγραφής, παρατήρησης και μελέτης των γοριλών στο φυσικό τους περιβάλλον.

Οι εκπρόσωποι του ιδρύματος δήλωσαν "αιφνιδιασμένοι, ενθουσιασμένοι και ευγνώμονες για τις αυθόρμητες δωρεές που κατέληξαν [στο ίδρυμα] χάρη σε μια ομάδα επενδυτών στο Reddit".

"Ευχαριστούμε αυτούς τους νέους δωρητές για τις συνεισφορές τους στην επιτυχία της αποστολής μας, γιατί σώζοντας τους γορίλες, σώζουμε τον πλανήτη".

Το Fossey Fund μάλιστα υιοθέτησε τη φράση "Apes Strong Together", με την οποία υποδέχεται πλέον τους επισκέπτες στην ιστοσελίδα του.

Gorila.jpg.4b08116689d51752fa93917fc2dd9b59.jpg

H τάση αυτή ξεκίνησε όταν ο χρήστης Pakistani_in_MURICA ανάρτησε ένα πιστοποιητικό υιοθεσίας στο WallStreetBets, την περασμένη Παρασκευή. 

O χρήστης είχε υιοθετήσει ένα γορίλα, τον Ουρουγκάνο, εισάγοντας το όνομα της GameStop στη θέση του χορηγού.

Η ανάρτηση επικροτήθηκε με πλήθος βραβείων και κάρμα -τον τρόπο που χρησιμοποιεί το Reddit για να δηλώσει κανείς πως του άρεσε μια ανάρτηση- και αποτέλεσε την έμπνευση για αρκετούς ακόμη χρήστες να υιοθετήσουν ένα γορίλα ή να δωρίσουν κάποιο ποσό.

Το WallStreetBets προκάλεσε αίσθηση στις αρχές του χρόνου, καθώς ορισμένοι ερασιτέχνες επενδυτές που μετέχουν στο φόρουμ αποφάσισαν να αγοράσουν μετοχές της GameStop. Οι μαζικές αυτές τοποθετήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να εκτοξευτεί η αποτίμηση της μετοχής, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε επενδυτικά ταμεία τα οποία είχαν προβλέψει πτώση της μετοχής και είχαν τοποθετηθεί ανάλογα.

Οι χρήστες στο WallStreetBets συχνά αυτοαποκαλούνται "πίθηκοι".

Στην ιστοσελίδα του, το Fossey Fund αναφέρει πως οι προσπάθειές του επικεντρώνονται στους ορεινούς γορίλες που ζουν στη Ρουάντα και τους γορίλες Γκράουερ, που ζουν στο Κονγκό. 

Στην ίδια ιστοσελίδα, εμφανίζονται έξι γορίλες έτοιμοι προς υιοθεσία, έναντι συνεισφορών που κυμαίνονται από 60 έως 150 δολάρια.

  • Like 4