Ένας Καναδός δικαστής αποφάσισε ότι το δημοφιλές emoji "thumbs-up" όχι μόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμφωνία σύμβασης, αλλά είναι εξίσου έγκυρο με μια πραγματική υπογραφή.

Ο δικαστής με έδρα το Σασκατσουάν έλαβε την απόφαση με το σκεπτικό ότι τα δικαστήρια πρέπει να προσαρμοστούν στη "νέα πραγματικότητα" του τρόπου με τον οποίο επικοινωνούν οι άνθρωποι, όπως ανέφερε αρχικά ο Guardian.

Η υπόθεση αφορούσε έναν αγοραστή σιτηρών που έστειλε ένα μαζικό μήνυμα για να προσελκύσει πελάτες και έναν αγρότη που συμφώνησε να πουλήσει 86 τόνους λινάρι για περίπου 13 δολάρια ανά μπούσελ. Ο αγοραστής έστειλε με μήνυμα στον αγρότη μια συμφωνία για το συμβόλαιο και ζήτησε από τον αγρότη να "επιβεβαιώσει" τη λήψη του συμβολαίου. Εκείνος απάντησε με ένα emoji με τον αντίχειρα ως ένδειξη παραλαβής του εγγράφου, αλλά υπαναχώρησε από τη συμφωνία μετά την αύξηση των τιμών του λιναριού.

Ο αγοραστής μήνυσε τον αγρότη, υποστηρίζοντας ότι το "thumb's up" αντιπροσώπευε κάτι περισσότερο από την απλή παραλαβή της σύμβασης. Αντιπροσώπευε μια συμφωνία με τους όρους της σύμβασης, και ένας δικαστής συμφώνησε, διατάσσοντας τον αγρότη να πληρώσει σχεδόν 62.000 δολάρια.

Ο αγρότης, Chris Achter, δήλωσε σε ένορκη βεβαίωση ότι "δεν είχε χρόνο να εξετάσει" τη σύμβαση και ότι το σημάδι του αντίχειρα ήταν απλώς η επιβεβαίωση της παραλαβής. Ο δικαστής Timothy Keene βασίστηκε στον ορισμό του emoji από το Dictionary.com, το οποίο σημειώνει ότι η εικόνα χρησιμοποιείται για να "εκφράσει τη συγκατάθεση, την έγκριση ή την ενθάρρυνση σε ψηφιακές επικοινωνίες, ιδίως στις δυτικές κουλτούρες", παίρνοντας τελικά το μέρος του αγοραστή σιτηρών.

"Αυτό το δικαστήριο αναγνωρίζει πολύ εύκολα ότι ένα 👍 emoji είναι ένας μη παραδοσιακός τρόπος "υπογραφής" ενός εγγράφου, αλλά παρ' όλα αυτά υπό αυτές τις συνθήκες αυτός ήταν ένας έγκυρος τρόπος για να μεταφερθούν οι δύο σκοποί της "υπογραφής"", έγραψε ο δικαστής Keene.

Η υπεράσπιση υποστήριξε ότι η παροχή αυτού του είδους της εξουσίας σε ένα emoji θα άνοιγε τις "πύλες" για ενισχυμένες ερμηνείες άλλων emojis. Αν και ο δικαστής απέρριψε αυτό το σκεπτικό, όποιος στέλνει τακτικά το emoji LOL χωρίς να γελάει πραγματικά δυνατά, ίσως το σκεφθεί δεύτερη φορά.

  • Thanks 1
  • Confused 5
  • Sad 7